Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Sep 06

Φούντωμα Φθινοπωρινό

Σήμερα καθοδόν προς την δουλειά, μου μύρισε στον αέρα το Φθινόπωρο και ήταν μια γλυκιά αίσθηση σαν αγκαλίτσα. Ωχ, σκέφτηκα, Φθινόπωρο επιτέλους! Μου αρέσει κάθε που αλλάζει μια εποχή, όποια και να είναι αυτή. Είμαι της αλλαγής τελικά. Και νόμιζα πως τις φοβόμουν τις αλλαγές. Μπορεί και να τις φοβόμουν πιο παλιά. Πάντως η Ντομένικα του σήμερα δεν τις φοβάται. Αντιθέτως τις καλωσορίζει με χαμόγελο. Το θετικό των αλλαγών – μήπως πρέπει να προσθέσω εδώ, των ‘θετικών αλλαγών’ – μάλλον ε? Ποιος άλλωστε θα καλωσόριζε αρνητικές αλλαγές. Κι όμως ακόμη και οι αρνητικές μπορεί να κρύβουν στο δρόμο πιο κάτω, κάτι πολύ θετικό. Έλεγα λοιπόν, πως το θετικό των αλλαγών, είναι πως σε ανανεώνουν και σε δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απτό αντίθετο της ανίας και της πλήξης. Έτσι δεν είναι. Αναζωογόνηση, φρεσκάδα, ανανέωση, καινούργια αρχή, όλα αυτά μαζί δεν είναι ότι καλύτερο? Μα φυσικά και είναι και γι αυτό το λόγο μου αρέσουν οι αλλαγές. Εντάξει οι θετικές αλλαγές. Να μην το παίζω και τόσο θαρραλέα, άνθρωπος είμαι και εγώ – περίπου – γιατί μια μικρή υποψία την έχω από μικρή ότι παίζει να έχω στο DNA μου κάτι από νεράιδες! Τώρα κάποιοι, μάλλον κάποιες θα γελάνε. Ξέρουν αυτές! Τρελό-νεράιδες κι αυτές! Χε χε χε

Έχω μια περίεργη διάθεση σήμερα για καινούργια πράγματα και όσο το σκέπτομαι τόσο φουντώνω. Νιώθω λες και στα πνευμόνια μου εισχωρεί περισσότερος αέρας, άμα ενθουσιάζομαι με σκέψεις. Λατρεύω αυτή τη διάθεση για δημιουργία και το παράξενο είναι πως δεν έχω τίποτα το συγκεκριμένο στο μυαλό. Θα μου έρθει όμως. Ίσως μάθω μια καινούργια συνταγή και μια και λένε πως ο έρωτας παιρνά απτό στομάχι, θα ξελογιάσω παραπάνω τον καλό μου!! Το μυστικό του επιτυχημένου γάμου άλλωστε, είναι να ανανεώνεις καθημερινά το συμβόλαιο του με μικροχαρές!! Μήπως να φτιάξω και το μικρό μου κήπο στο μπαλκονάκι μου, έτσι να του δώσω μια άλλη νότα. Να φρεσκαριστεί και αυτός! Να στείλω και κάνα γράμμα σε φίλες μου που ζουν στο εξωτερικό. Να τις αιφνιδιάσω με γράμμα αντί του ήμαιλ. Είναι αλλιώς να κρατάς στα χέρια σου ένα γράμμα με το γραφικό χαρακτήρα του ανθρώπου που σου το στέλνει. Έχει άλλη αίσθηση, πιο προσωπική. Να πάρω και τη μαμά κάνα βραδάκι κάπου για κουβέντα και κρασί, έχει πολύ καιρό να το κάνουμε αυτό. Θα την πάρω δίπλα απτήν θάλασσα που την λατρεύει. Έχω και ένα πάρτι να ετοιμάσω αυτό το μήνα, το κορίτσι μου γίνεται 17 και πάντα το έχω γλυκιά συνήθεια να τους κάνω παιδικά γενέθλια, ακόμα και τώρα. Με τα μικρά σάντουιτς, τα πολύχρωμα τζέλια, τα πόπ κορν, το κραμπή (νομίζω λάχανο το λένε στην Ελλάδα) με καρφωμένα επάνω του τα λουκανικάκια και φυσικά πολλά μπαλόνια παντού στο σαλόνι. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως ακόμα τα ευχαριστιούνται αυτά τα ‘παιδικά’ πάρτι. Καλά δεν είναι παιδικά για αυτούς, για μένα είναι που έχω όπως όλες οι μητέρες, το χαζό σύνδρομο να κρατώ ζωντανή την ανάμνηση στη καρδιά μου τότε που ήτανε μωρά. Ίσως κάνω και εγγραφή στα Επιμορφωτικά που αρχίζουν τέλος του μήνα, να μάθω καμιά καινούργια τέχνη. Θα το ψάξω να δω τι θέλω να μάθω. Έχει τόσα πολλά ενδιαφέρον πράγματα που θα μπορούσα να μάθω με μόνο 50 ευρώ το χρόνο. Να κάτι καλό απτήν καλή κυρία κυβέρνηση! Έχει πολύ καιρό να ζωγραφίσω και δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να φτιάξω και ένα καινούργιο πίνακα.

Και εντωμεταξύ όπως ετοιμάζω αυτή την ανάρτηση, το μυαλό μου έτσι όπως τρέχει σε τόσα πολλά και διάφορα, στο τέλος θαρρώ τίποτα δεν θα κάνω. Αυτός ο ενθουσιασμός και η όρεξη μου για δημιουργία, με το που αλλάζει η εποχή, είναι απερίγραπτος. Νιώθω λες και έχω φτερά και θα πετάξω. Ξέρετε κάτι, ακόμα και αν δεν κάνω τίποτα απτά πιο πάνω πλάνα μου, μου αρκεί αυτό το συναίσθημα που μου βάζει φτερά.

Φουντώστε!

Ντομένικα

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

  1. Kristiarod says:

    “MA SISTER POU TA EXIS KE TA KATEVAZIS OLA AFTA.INE OLA TELIA,ISE ENA TALENTO

Leave a Reply

Your email address will not be published.