Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Nov 04

Οι Μικροί, οι Μεγάλοι και ο Χρόνος!

Σήμερα είχα αυτή την ανάγκη να ακούσω λόγια σοφά. Απ αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς με την ελπίδα πως αρκεί κάποτε να τα διαβάζεις, τέτοιες σοφίες και σου αλλάζουν τις διάφορες σκέψεις που ίσως σε βασανίζουν και σε παιδεύουν κατά διαστήματα. Σαν παράθυρο στον ουρανό που βρίσκει λύσεις, που σε βγάζει απ το αδιέξοδο, που σου βάζει ίσως και την ιδέα πως όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή! Πως με λίγο σπρώξιμο από ένα μεγάλο σοφό, θα αλλάξουμε ίσως τον τρόπο που βλέπουμε κάποιες καταστάσεις στη ζωή μας. Αρκεί να είμαστε θετικοί δέκτες. Αρκεί να είμαστε ανοικτοί σε καινούργιους τρόπους διαχείρισης των οποιωνδήποτε προβλημάτων μας. Εκείνο που μας καθυστερεί περισσότερο από το να φτάσουμε στο ποθητό σημείο που λαχταρά ίσως η καρδιά μας, είναι ο φόβος να λάβουμε δράση, ο φόβος να επωμιστούμε ίσως το βάρος της ευθύνης του πρώτου βήματος. Αυτό το πρώτο βήμα που πολλές φορές ίσως μας κρατά μια ανάσα μακριά από αυτό που θέλουμε τόσο πολύ. Και για αυτό ευθυνόμαστε μόνο εμείς!

Πάμε να διαβάσουμε μαζί και να ονειρευτούμε πως ότι ποθήσαμε μπορεί ξαφνικά να γίνει! Αργά ή γρήγορα! Ας διαβάσουμε τι λένε οι μεγάλοι σοφοί μας φίλοι που για αιώνες συντροφεύουν τους κοινούς θνητούς.

Για να λυτρωθείς, θα πρέπει πρώτα να λυτρωθείς από την ιδέα της λύτρωσης – Ν. Καζαντζάκης

Τα αόρατα νήματα είναι οι δυνατότεροι δεσμοί – Φ. Νίτσε

Ο σοφός δεν επιχειρεί ποτέ κάτι μεγάλο, γι αυτό πετυχαίνει το μεγαλείο – Λάο Τσε

Να θεωρείς μεγάλη μόρφωση εκείνη που θα σου δώσει την υπομονή να υποφέρεις την αμορφωσιά – Πυθαγόρας

Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός για το άγνωστο – H. P. Lovecraft

Ποτέ δεν είναι μάταιη η ανάβαση στα βουνά της αλήθειας. Ή θα φτάσεις σε ένα υψηλότερο σημείο σήμερα, ή θα εκπαιδεύσεις τις δυνάμεις σου ώστε να μπορέσεις να ανεβείς ψηλότερα αύριο – Φ. Νίτσε

Διάφανες αυλαίες είναι τα βλέφαρά μου: Όταν τα ανοίγω βλέπω οτιδήποτε, όταν τα κλείνω βλέπω τα πάντα – Εμπειρίκος

Εκείνος που δεν έχει το θάρρος να οραματίζεται, δεν έχει την δύναμη να αγωνιστεί – Zulehner

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο.- Βολταίρος

Η μεγαλύτερη δόξα δεν είναι να μην πέσεις ποτέ, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φόρα που πέφτεις.- Κομφούκιος

Η μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένο έργο. Η σκέψη χωρίς μάθηση είναι επικίνδυνη.- Κομφούκιος

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να ζήσει κανείς τη ζωή του: Ο ένας είναι να θεωρεί ότι τίποτε στη ζωή δεν είναι θαύμα. Ο άλλος είναι να θεωρεί ότι η ίδια η ζωή είναι ένα θαύμα.- Αλβέρτος Αϊνστάιν

Ζήσε σαν να ήταν να πεθάνεις αύριο και μάθαινε σαν να είσαι αθάνατος – Γκάντι

Οι εχθροί καταστρέφονται όταν γίνονται φίλοι – Α. Λίνκολν

Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα – Σωκράτης

Όταν φέρεσαι στους ανθρώπους σαν να ήταν καλύτεροι από αυτό που είναι, τότε τους βοηθάς να γίνουν καλύτεροι από ότι είναι.

Έχουμε δύο αφτιά και ένα στόμα. Ίσως ο Θεός θέλει έτσι να μας πει πως πρέπει να ακούμε διπλά από ότι μιλάμε – Ιντίρα Γκάντι

Μόνο όταν το σκοτάδι είναι βαθύ μπορείς να δεις καθαρά τα αστέρια – C.A. Beard

Καμία εκδίκηση δεν είναι τόσο ολοκληρωμένη, όσο η συγχώρεση – J.Billings

Λέγοντας σε έναν άνθρωπο πως έχει θάρρος, τον βοηθάς να το αποκτήσει – T. Carlyle

Η πραγματική δοκιμασία χαρακτήρα, είναι πως αντιδρούμε όταν δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε – J. Holt

Η αλήθεια πληγώνει περισσότερο από κάθε προσβολή – Α. Ντονατιέν

Όσο μελετάς, τόσο θα ανακαλύπτεις την αμάθειά σου – Σεβινιέ

Αν φοβάσαι να πλησιάσεις την κυψέλη, τότε δεν είσαι άξιος της κηρήθρας – Σαίξπηρ

Δεν είναι οι όρκοι απόδειξη της αξιοπιστίας του ανθρώπου, μα ο άνθρωπος απόδειξη της αξιοπιστίας του όρκου – Αισχύλος

Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά – Ν. Καζαντζάκης

Κάποιο από όλα θα έχει αγγίξει την καρδιά σου, γιατί ουδείς τέλειος και όλοι έχουμε μια ‘ρωγμή’ μέσα μας, που ζητά να καλυφθεί όσο γίνεται. Ίσως όχι εντελώς, επειδή από την φύση μας εμείς οι άνθρωποι, έχουμε πάντοτε την ανάγκη για αναζήτηση και προσμονή για κάτι, για οτιδήποτε. Χωρίς αυτό, οι μέρες μας μπορεί να είναι τόσο άδειες, η καρδιά μας λυπημένη, το μέλλων μας πεζό. Έχουμε ανάγκη να παλεύουμε για κάτι, να κυνηγάμε στόχους μικρούς ή μεγάλους, να προσμένουμε πάντα για κάτι. Αυτό δίνει νόημα και παλμό στις ζωές μας! Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί!

Καθώς φεύγουν οι ώρες, οι μέρες, τα χρόνια, διαπιστώνεις καθώς πορεύεσαι στη ζωή, πως τελικά δεν έχεις όλο το χρόνο που νόμιζες για να κάνεις όλα όσα πάντα ήθελες. Και ξαφνικά θα βρεθείς να βάζεις προτεραιότητες για να προλάβεις να απολαύσεις χαρές που λαχταρά η καρδιά σου. Είναι κάπως έτσι οι άνθρωποι που αναγκάζονται μετά από μερικά χρόνια ζωής, να αναθεωρήσουν αλλά και να συμβιβαστούν ακόμα με κάτι που θεωρούσαν αδύνατο. Και αυτό το κατορθώνει ο χρόνος που μετά από ένα σημείο, δεν μπορείς να τον αγνοείς ή και να τον θεωρείς δεδομένο, αφού θα χαράσσει τα σημάδια του επάνω σου χωρίς καμία εξαίρεση ή δισταγμό.

Ότι κι αν είναι αυτό που θες πολύ στη ζωή σου, μην το αναβάλεις άλλο. Κυνήγησε το, διεκδίκησε το. Μόνο έτσι θα το έχεις. Και αν δεν μπορείς να το έχεις, γύρισε σελίδα και λαχτάρισε κάτι άλλο. Είναι ο μόνος τρόπος για ψυχική γαλήνη, μέσα στο ταξίδι του χρόνου της ζωής μας!

Ο χρόνος είναι σαν το ποτάμι.
Δε μπορείς να αγγίξεις το ίδιο νερό δύο φορές,
γιατί η ροή που έχει περάσει, δεν θα ξαναπεράσει ποτέ.

Απόλαυσε κάθε στιγμή…

Όταν ξυπνάμε το πρωί, έχουμε δύο απλές επιλογές.
Να ξανακοιμηθούμε και να ονειρευτούμε ή να ξυπνήσουμε και να κυνηγήσουμε αυτά τα όνειρα.

Η επιλογή είναι δική μας…Ανώνυμος

Καλή σας μέρα μπλονγο-φιλαράκια!

Domenica~

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Comments

 1. Stella says:

  Ahhh… poly elpidoforo to arthro sou Sofi mou Domenika.. Diavazontas to eilikrina perneis tharros kai dynami.. Panta mou aresan aftes oi mikres sofies pou kathe lexi tous eilikrina krivei vathystohastes skepseis, an kai merikes fores dyspisto na tis akolouthiso aftes panta gyrnane sto myalo mou.. Mia frasi pou me symadevei einai to ” otan theleis kati poly ola to symban synomotei kai ginetai” ee mporei na min ginetai panta alla mou ftanei pou to pistevo kai perno elpida ap’afto…

  • Domenica says:

   Ne Stelitsa mou k ego ama ta diavazo perno tharos kai dynami k niotho ligo pio dynati apo oti synithos!!! Afto pou les mou aresi k emena para para poly!!!
   “Otan thelis kati poly, olokliro to sympan synomoti gia na to apoktisis”!!!
   Ti yperohi dilosi!
   Kai einai oti hriazomaste! Thedikes, esiodoxes dilosois kathe mera k tote archizoun na ginonte THAVMATA!!!! 🙂

 2. Elena P says:

  🙂 les k graftike gia mena!

 3. Buying Facebook Fans says:

  Discovered your site on Yahoo Solutions nowadays and in reality liked it.. I bookmarked it and can be again to test it out a few more later.

 4. amsterdam sightseeing says:

  It’s very straightforward to find out any matter on net as
  compared to books, as I found this article at this web page.

Leave a Reply

Your email address will not be published.