Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Jan 26

Ο μεγάλος αγώνας αρχίζει!

 Αφορμή για το άρθρο μου σήμερα, μια υπέροχη και τόσο αληθινή ταινία που πρέπει να την δούνε όλα να νεαρά ζευγάρια που ετοιμάζονται να φτιάξουν την δικιά τους οικογένεια ή που ήδη βρίσκονται στην εξέλιξη αυτή και τα έχουν λίγο αν όχι πολύ χαμένα. Η ταινία ονομάζεται MOTHERHOOD με την απίστευτη ερμηνεία της αγαπημένης ηθοποιού Uma Thurma. Παιδιά μην την χάσετε, θα χάσετε!!!

 Και αρχίζω την δική μου εξιστόρηση έτσι όπως την ξέρω εγώ μέσα από βιώματα φίλων και γνωστών αλλά κυρίως έτσι όπως την βίωσα εγώ προσωπικά, ΠΡΟ Κίνγκ τάιμ! (όπως λέμε προ Χριστού. Ντόινγκ )!!!  

Έχει κάτι παιδιά που ζουν σε ένα νησί, στην ξακουστή μας Κύπρο που είναι νέα παλληκάρια, βρε να τα χαίρεται η μάνα τους. Ναι, ναι, είναι στην νιότη τους ακόμα – στα άρπουλα τους που λέμε εδώ στο νησί — και την υγεία τους έχουνε και την ελευθερία τους και δουλειά έχουνε και τους προκύπτουνε και διάφορα ευχάριστα, κι όμως δεν έχουνε την ΧΑΡΑ! Δεν τους ικανοποιεί τίποτα. Θέλουν, θέλουν …. Και τι θέλουν? Σάμπως ξέρουνε τι θέλουν! Τι τους συμβαίνει βρε παιδιά? Να σας πω εγώ τι τους συμβαίνει. Τους λαγοδέρνει η χαντακοσύνη και η παλαβομάρα στο φούλ. Μα είναι δυνατόν να σου στέλνει η ζωή του κόσμου τα δώρα και καππάτζην και μια νεράιδα να σα αγαπά και εσύ εκεί στο κοσμάκη σου? Αντε να δω άντε.  

Παρένθεσης (η πιο πάνω παράγραφος αφιερωμένη στις σίγκολ φίλες μου που είναι όμορφες, έξυπνες, δημιουργημένες και σέξι ον τοπ, αλλά δεν βρίσκουν έναν άντρα της προκοπής). Που πήγαν οι άντρες μωρέ? Αλλά τι ρωτώ. Εγώ αναγκάστηκα να κάνω εισαγωγή από τας Αμερικάς. Ε όχι που θα κάτσω να σκάσω! 

Ο Κίνγκ μου λέει πως είμαστε πολύ λανθασμένο ντιζάιν! Γενικώς η ανθρώπινη φύση μας είναι ελαττωματική. Πάντα θέλουμε αυτό που δεν έχουμε. Λαχταρούμε κάτι και άμα το αποκτήσουμε το βαριόμαστε. Τι είναι τούτα τα μασκαραλίκια σιορ. Μα είναι ντιζάιν αυτό που έχουμε. Δηλαδή βρε παππούλη δεν μας λυπάσαι? Τι είναι τούτα τα σκέδια? Πείραζε δηλαδή να μας έφτιαχνες λιγουλάκι πιο πέρφεκτ? Ε μα?  

Και περνάμε στο μεζέ, μέρος Α!

Έρως ανήκατε μάχαν!

Ο έρωτας ο πολυπόθητος. Αγωνία και λαχτάρα να σε νοιάζομαι, αγωνία δυστυχώς να σε μοιράζομαι ……. αγωνία που λέτε να βρεθεί ο έρως ο ένας και μοναδικός. Και τον βρίσκουν οι άνθρωποι μετά από μαραθώνιο ψάξιμο (φυσικά δεν τον βρίσκουν όλοι αλλά αρκετοί, οι περισσότεροι νομίζουν ότι τον βρίσκουν, μόνο που δυστυχώς απλή απομίμηση είναι αλλά παίζουν πελό μετά από τόσο ψάξιμο ποια, φτάνει……). Και άμα τον βρουν που λέτε, τον ζουν, τον χορταίνουν, τον μαδάνε σαν μαργαρίτα, τον κτυπάνε στα βράχια σαν χταπόδι και φυσικά στο τέλος τον παντρεύονται. Και μετά? Μετά τρεχάλα για τον γάμο. Αμάν αυτός ο γάμος υπόθεση μεγάλη στο νησί μας. Κρατούν δεν κρατούν χρήματα, ο γάμος θα γίνει κανονικά με όλα τα συναφή και αν χρειαστεί με δάνειο, αλλά ο γάμος ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Η μεγάλη μέρα κυρίως για τις κυρίες. Κάτι σαν παράσταση, σαν σσόου τάιμ. Όλες οι κάμερες παρακαλώ να καταγράψουν τη μεγάλη μέρα αυτή του γάμου. Συγγενείς και φίλοι και κάθε μακρινός γνωστός και γείτων να καλεστεί παρακαλώ πολύ γιατί όσο περισσότεροι οι καλεσμένοι, τόσο ψηλότερο το τελικό εισερχόμενο ΠΟΣΟ! Ποιος θα ξοφλήσει το δάνειο, ποιος θα κτίσει την σπιταρόνα, ποιος θα αγοράσει την αυτοκινητάρα. Αυτά είναι τα μικρά δωράκια του γάμου. Ο καρπός του έρωτα μας. Ε και μετά αυτός ο περιβόητος έρωτας κάτι παθαίνει, κάτι σαν ίωση να το πω? Κάτι σαν φαγητό που έκατσε στο στομάχι και δεν χωνεύεται? Συνήθως εξατμίζεται σιγά-σιγά με το πρώτο ΟΥΑΑΑΑ ΟΥΑΑΑΑΑΑ.

 Και πάμε στο μέρος Β!

Και αυτό είναι μέρος του ντιζάιν μας αγαπητοί φίλοι αναγνώστες αν τυχόν και δεν το ξέρετε, ναι είμαστε καμωμένοι να παράγουμε άλλους ανθρώπους. Στα νεαρά συνήθως χρόνια μας, εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να κάνουμε τα δικά μας παιδάκια, θέλουμε μωράκια και όχουτα τι όμορφα που είναι θέλω και εγώ να κάνω 3 αγόρια και 2 κορίτσια ή μάλλον όχι, καλύτερα να έχω ένα με ένα. Εξαρτάται από τα γούστα του ο καθείς –λες και είναι παιγνιδάκια– και άμα τα αποκτήσουμε εμείς οι άνθρωποι τι κάνουμε? Τραβούμε τα μαλλιά μας φυσικά γιατί  απλά δεν αντέχουμε, γιατί κανείς ποτέ δεν μας είπε πως πέραν από το κιούτ πάρτ, το υπόλοιπο πάρτ, σάξς. Κλάματα, πόνοι, αρρώστιες, ξενύχτια απανωτά – ξενύχτια όχι με ουίσκια και γλέντια, χα αυτά ξεχάστε τα. Τώρα τα ξενύχτια αποτελούνται από μπιμπερά, θερμόμετρα, αποστειρώσεις και στο πακράουντ έτσι για να μην νιώθουμε μόνοι ένα τρανταχτό και συνεχόμενο ΟΥΑΑΑΑ ΟΥΑΑΑΑΑΑ. Φυσικά εδώ – στις κλασικές περιπτώσεις συνήθως – ο σύζυγος φρικάρει εντελώς και αναρωτιέται πόθεν του ήρτεν τούτον ούλον. Και συνήθως για να γλυτώσει το εγκεφαλικό, φκαίνει της πόρτας άρον-άρον. Η μάνα όμως? Η μάνα μένει πάντα εκεί αγαπητοί φίλοι αναγνώστες γιατί η μάνα είναι μόνο ΜΙΑ. Που θα πάει καλέ η μάνα να αφήσει τα μωρά της? Δεν παν να σέρνεται απ την αϋπνία, δεν παν να είναι και αυτή άρρωστη και κουρασμένη πτώμα. Θα μείνει εκεί πιστός στρατιώτης με τα νεύρα σπασμένα αλλά με τη καρδιά γεμάτη αγάπη, υπομονή και αντοχή που ούτε η ίδια δεν γνώριζε ότι είχε. Ο σύζυγος έτσι για να μην τον αδικούμε, είναι και αυτός εκεί όταν γιάνουν τα μωράκια και φυσικά τα παίρνει στο λούνα παρκ κ γενικά στους χώρους ψυχαγωγίας, ΕΑΝ και εφόσον δεν παίζει η ομάδα φυσικά. Εμ τι νομίσατε ότι θα θυσιάσουμε τώρα το ιερό ποδόσφαιρο για τα κουτσούβελα? Θα αστειεύεστε βέβαια.  

Κρατάτε γερά? Θα σας πάω τώρα ζουμερό μέρος Γ!

Εδώ νάτην-νάτην πετιέται ένδοξη και δυνατή σαν μπαρούτη να σας τινάξει στον αέρα, καππάτζην μια εφηβία! Αχχχχχ εκεί δακκάνεις όλα σου τα δάκτυλα από τον πόνοοοοο. Βγαίνουν βραδύς, έρχονται πρωί – εσύ πάλι ξενυχτάς και αγωνιάς αφού τους αγαπάς και ανησυχάς – και όταν γυρίζουν και τους μιλάς και τους ζητάς εξηγήσεις σου λένε ένα ‘ΑΑΑσε με ήσυχο να χαρείς μάνα, δεν θα με σκλαβώσεις εσύ. Και άμα δεν σου αρέσει θα φύγω’. Αμέ, απειλούν κιόλας. Και εσύ σκέπτεσαι πως θα καταλάβουν μια μέρα όταν γίνουν και εκείνα γονείς. Θα είναι σαν πέημεντ ντέη. Θα καταλάβουν τότε. Ναι αλλά τι σημασία έχει. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Οι άνθρωποι είναι κατασκευασμένοι με αυτό τον τρόπο να θέλουν πάντα αυτό που δεν έχουν και όταν το αποκτήσουν συνήθως – όχι πάντα, υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις – δεν το θέλουν. 

Το θέμα είναι να την βρω, το θέμα είναι να την βρω και από τα δυ, και από τα δύσκολα να βγω. Ε μα δεν είναι τυχαία που γράφουνε τέτοιους στοίχους ε?  

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες θα αναρωτιέστε τώρα γιατί σας περιγράφω τόσο άνοστα και άμορφα τον έγγαμο βίο και το ανάγιωμα των παιδιών. Επειδή στις πλύστες περιπτώσεις αυτό ακριβώς συμβαίνει και κάποιος πρέπει να σας το πει. Αν και δεν έχει καμία σημασία, επειδή ούτως η άλλως είναι το ντηζάιν μας τέτοιο. Δεν ακούμε ΚΑΝΕΝΑΝ. Κάνουμε πάντα του κεφαλιού μας!  

Γι αυτό δεν έχω παρά να σας ευχηθώ μέσα απ τη καρδιά μου να περάσετε τα ‘δύσκολα’ στάδια της ζωής όσο ανώδυνα γίνεται. Γιατί πιστέψτε με, είναι δύσκολα αλλά ευτυχώς και με κάποιες δόσεις χαράς και ανείπωτης ευτυχίας. Γι αυτό άλλωστε μπορούμε και αντέχουμε και φέρνουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Σημαντικό μέρος του ‘παιγνιδιού’ αυτού, είναι να διαλέξετε ένα καλό σύντροφο γιατί πιστέψτε με θα τον χρειαστείτε! Με ένα καλό σύντροφο στο πλάι και πετάει ο ομάδα! Καλή τύχη σε όσους νιώθουν έτοιμοι για το μεγάλο αγώνα!!!! Το παιγνίδι αυτό είναι 50% σικέ, δεν ξέρεις τι θα σου βγει, και από σύντροφο αλλά και από σπλάχνα. Όλα παίζονται και μην ξεχνάτε ο διαιτητής είναι και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ! Α ρε παππούλη πως τα κάνες έτσι και μας τυραννάς! *χαμογελάστε* 

Για τους φίλους μας Έλληνες εξηγώ εδώ παρακάτω μερικές Κυπριακές φράσεις.

*άρπουλα σημαίνει στα καλύτερα τους

*λαγοδέρνει σημαίνει τους κυριεύει

* χαντακοσύνη σημαίνει  συγχυσμένος

*σκέδια σημαίνει σχέδια  

*ήρτεν σημαίνει ήρθε

*φκαίνει σημαίνει βγαίνει

*δακκάνεις σημαίνει δαγκάνεις

*καππάτζην σημαίνει πώμα που κλείνει

*ανάγιωμα σημαίνει μεγάλωμα παιδιών

Domenica~

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. Zaira says:

  Den einai oloi people gia gamo kai kyrios den einai oloi gia oikogenia, pedakia. Den einai sosto na kanoun pedia an den mporoun na ta kataferoun. Ta pedia ypoferoun sto telos. Ti kala na mathenane ta pedia apo noris … sto school na mathoun gia tis diskolies k na skeftoune kala an mporoun? an theloun? an ehoun antohes? na anagionoun pedia, opos les Dominica mou, pedia. Diskolo kai den einai gia olous. oreo arthro dominica k efharista grameneno

  • Domenica says:

   Agapiti fili Zaira, se efharisto gia to mynima sou. Simfono me ta legomena sou kai kyrios afto pou eipes oti den einai oloi oi anthropoi kamomenoi gia gamo alla kyrios gia na ginoun gonois. Yparchoun anthropoi pou den mporoun na ta kataferoun opos prepi k sto telos ypoferoun ta pedia. Tora tha aporisoun kapioi kai pos mpori kapoios na to gnorizi afto? Enas tropos nomizo einai na perimeni kanis na orimasi prota kai na zisi an mpori pio konta se mia oikogenia me mikra pedia gia na di apo proto heri ta provlimata k to poso alazi i zoe. Kai esto sto ligo pou tha di k viosi niosi oti einai too much, tote nomizo tha prepi kala na to skefti an mpori na antapexelthi. Tapini mou gnomi. Kali sou mera 🙂

 2. stella says:

  Ahhh poly mou aresan afta pou egrapses sofi mou Domen…;-) Ontos eheis apollyto dikaio.. ego vevaia den eho zisei to eggamo vio akoma oute eho ginei akoma mana alla apo afta pou vlepo gyro mou symfono apolyta.. to thema einai na vrei o anthropos to allo tou miso, kapoion pou na ton katalavevei kai na ton sevetai etsi ola tou gamou ta dyskola tha ginountai pio anodyna.. alla pou einai aftoi oi antres telospanton??? oi pragmatikoi??? tha anagasto na kano kai ego kamoia eisagogi mou fainetai (made in Italy) hahaha… 😉

  • Domenica says:

   ….etsi ola tou gamou ta dyskola tha ginountai pio anodyna…..Poli orea to eipes Stellitsa mou kai ontos me ena kalo sintrofo pou noiazete, agapa, sevete ti gyneka tou ola tou gamou ginonte efkola. Ekei einai to klidi pistevo. Sto zevgari. Ama einai agapimeno tote kani omorfi oikogenia. Apli i sintagi e?
   ….to skeftese e sovara na kanis IMPORT apo Italy ena oreo palikari? hahahahha den se adiko filenada mou…afou gia ena periergo logo ehoun exafanisti stin kypro oi diathesimoi antres….e ma ti tha kanoun ta koritsia mas? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.