Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   May 24

Γίνε εσύ! Become U

Κάθισε σε μια γωνιά και κοιτούσε γύρω της αδιάφορα. Γινόταν χαμός, όλοι χόρευαν, έπιναν και διασκέδαζαν λες και δεν υπήρχε το αύριο. Και εκείνη επέλεξε τη σιωπή και τη γωνιά λες και αναζητούσε το νόημα σε όλα αυτά γύρω της. Γιατί να μην μπορούσε να ήταν και εκείνη έτσι, να μην νοιάζεται τόσο πολύ για το πώς και το γιατί. Τόσες ερωτήσεις βασανίστηκες να πολιορκούν το μυαλό της κατά καιρούς. Γιατί να μην ήταν πιο αδιάφορη και να διασκέδαζε περισσότερο? Δεν ήταν ότι δεν το ήθελε, απλά κάτι βασάνιζε τη ψυχή. Κάτι που ούτε η ίδια δεν μπορούσε να προσδιορίσει και να κατανοήσει εντελώς. Την αγάπη έψαχνε όπως κάθε ανθρώπινο πλάσμα πάνω σε τούτη τη γη. Την αγάπη καρτερούσε να ‘ρθει και να της προσφέρει τα δώρα της. Να νιώσει αληθινά ευτυχισμένη μοιράζοντας τον εαυτό της με έναν άλλο άνθρωπο που θα την αγαπούσε πολύ. Που θα ήταν όλος ο κόσμος για εκείνον. Γιατί δεν έρχεται, αφού λένε πως κάτι που θες πολύ, έρχεται στη ζωή σου. Γιατί αργεί τόσο να έρθει,  αναρωτιόταν κρυφά μέσα στις σκέψεις της. Να ‘ναι άραγε η απάντηση πως κάτι που δεν έρχεται είναι που δεν το θέλουμε πολύ τελικά? Να ‘ναι αυτό? Δεν ήξερε την απάντηση με σιγουριά, παρά μόνο πως κάτι κάπου πήγαινε λάθος και δεν μπορούσε να το εντοπίσει αυτό το στραβό σημείο. Ή μήπως απλά όλα έχουν την ώρα τους και ακόμα δεν είχε έρθει η δικιά της ώρα? Μπορεί να ήταν αυτή η απάντηση και με αυτό το ενδεχόμενο χαμογέλασε γλυκά στον εαυτό της. Ήξερε να περιμένει, όσο κι αν η καρδιά της αδημονούσε σαν μικρό παιδί που λαχταρά τα δώρα του. 

Άνθρωποι γύρω μας πολλοί, πάρα πολλοί. Κι όμως ένας είναι εκείνος που θα αποκτήσει για μας το νόημα ολάκερου κόσμου. Κάποτε κάποιος μου είχε πει πως «Έναν …. Έναν άνθρωπο χρειαζόμαστε όλοι στη ζωή! Έναν!». Και φυσικά δεν απέρριπτε τους φίλους ή την οικογένεια, άλλο εννοούσε, πως η καρδιά μας για να ζεσταθεί, έναν μόνο άνθρωπο ψάχνει σε όλη τη ζωή. Τον δικό της άνθρωπο, τον ένα και μοναδικό. Όλοι οι άνθρωποι αυτό ψάχνουν κι αν μερικοί δεν το ψάχνουν, απλά καταλήγουν να ψάχνουν τι είναι αυτό που τους λείπει. Μοιάζουν περίπλοκα πολλά στη ζωή, μα αλήθεια είναι πολύ απλά τα πράγματα. Θέλουμε όλοι έναν άνθρωπο δικό μας, τον άνθρωπο μας και τότε η ζωή μας αποκτά νόημα γιατί μοιραζόμαστε τον εαυτό μας και τον αφήνουμε να εκτεθεί, να πειραματιστεί, πάντα με το ρίσκο να πληγωθεί, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Αν επιλέξουμε να μείνουμε στη ζώνη ασφαλείας μας, απλά δεν θα μπορέσουμε να δούμε την αστέρινη βροχή, δεν θα δούμε τη λάβα κάποιου ηφαιστείου, δεν θα δούμε την ανατολή γιατί θα ‘κοιμόμαστε’! Και στην κορυφή επάνω του βουνού που κρύβεται μια μαγική θέα, δεν θα μπορείς να πας αν φοβάσαι πως θα κατρακυλήσεις στην ανάβαση. 

Αν τις πληγές σου πριν τις δεις φοβάσαι, τότε θα έχεις μισή ζωή γιατί ένας είναι ο εχθρός μας ο μεγάλος, ο φόβος. Αυτός ο φόβος αν τον αφήσουμε, μας καθυστερεί από το να βρεθούμε στο νησί της ευτυχίας μας. Ο φόβος να αλλάξουμε, ο φόβος να ελευθερωθούμε, ο φόβος να πειραματιστούμε, να σπάσουμε τα ταμπού και τα φράγματα μας και να νιώσουμε πως είναι να είσαι αληθινά ΕΣΥ! Χωρίς να σε τρομάζει που θα τρομάξεις τους ‘άλλους’ που σε έχουν μάθει να είσαι αλλιώς γιατί έτσι πρέπει. Γιατί έτσι πιστεύουν ότι είναι καλύτερα για σένα. ΕΣΥ ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα, μόνο εσύ. Και είναι δική σου ευθύνη αν δεν ευτυχήσεις, κανενός άλλου. Είναι πολύ εύκολο να ρίχνεις στους άλλους την ευθύνη και να λες «Δεν τα κατάφερα γιατί δεν με βοήθησαν οι γονείς μου……» ή «Δεν βρήκα την αληθινή αγάπη γιατί παντρεύτηκα μικρή δεν ήξερα και έκανα παιδιά πάει τελείωσε ……» ή «Δεν μπόρεσα να  ξεφύγω, ήταν μεγάλο το ρίσκο…..» ή «Έτσι με έμαθαν είναι πολύ αργά να αλλάξω ……». 

Ναι, φοβάμαι πως είναι πολύ αργά γι αυτούς που τα λένε αυτά και τα πιστεύουν μέσα τους, γιατί απλά έχουν ήδη κλείσει την πόρτα σε αυτό που ονειρεύτηκαν, σε αυτό που ήθελαν πιο πολύ, επειδή λένε πως ήταν δύσκολο. Μα και φυσικά είναι δύσκολο να βρεις την αλήθεια μέσα σου, να αλλάξεις και να εξελιχτείς σε αυτό που πραγματικά θες να είσαι. Δεν αρκεί να ζεις αυτό που σε μάθανε, το οφείλεις στον εαυτό σου να μάθεις ποιος είσαι τελικά. Η αναζήτηση του αληθινού εαυτού μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Γιατί αν δεν μάθεις ποιος πραγματικά είσαι, πως θα σε βρει το άλλο σου μισό? Δεν θα σε αναγνωρίσει ποτέ αν δεν είσαι ΕΣΥ! 

Έτσι με βρήκε το άλλο  μου μισό, ο ‘βασιλιάς’ της καρδιάς μου. Εκεί που μάζευα τα κομμάτια μου και ανακάλυπτα τον θησαυρό που κουβαλούσα μέσα μου από τη γέννηση μου. Βρήκα εμένα και ναι φοβήθηκα πολύ γιατί όλα τα βλέμματα στράφηκαν επάνω μου και τα πιο πολλά ήσαν θυμωμένα γιατί άμα θες να είσαι διαφορετικός, ‘οι άλλοι’ σε αποδοκιμάζουν, σε κρίνουν και συχνά σε απορρίπτουν. Έτσι έμαθαν οι άνθρωποι να είναι, μια μάζα. Να ακολουθούν τη μάζα για να ανήκουν κάπου. Κι αυτοί που θέλουν να είναι έξω απ τη μάζα δεν είναι πλέον αποδεκτοί. Να δείτε πως το λένε οι Αμερικάνοι, “Misery likes company”. Κρύφτηκα και εγώ τότε σε μια γωνιά και έβλεπα μέχρι που κατάλαβα πως αυτός που με έψαχνε, το άλλο μου μισό, θα με έβρισκε ακόμα και αν κρυβόμουν στα σκοτάδια, φτάνει που θα ήμουν ΕΓΩ! Θα με κοιτούσε και θα έβλεπε στα μάτια μου την αναγέννηση μου, την λάμψη της δικιάς μου της ψυχής και έτσι θα μπορούσε να με αγαπήσει γι αυτό που είμαι. Γιατί αγαπητοί μου φίλοι μόνο γι αυτό μπορούμε να αγαπηθούμε, για αυτό που είμαστε. Αλλιώς η αγάπη θενά ‘ρθεί και θενά προσπεράσει.

Domenica~

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. Annie says:

  very nice-beautifu!

 2. Christina says:

  I stole some time yesterday from my afternoon and had a look at your little corner in the internet and must say was amazed. Thank you for giving me a moment of relaxation and peace. Actually, I am surprised you don’t do it for a living! You should have had your own weekly pager in a newspaper, magazine etc.

  • Domenica says:

   Thank you so much Christina mou, for taking the time to read some of my articles. And thank you so much for your kind words.
   I love writing and in fact I start writing a book since last April. Not easy but I am working on it.
   *smiles*

Leave a Reply

Your email address will not be published.