Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   May 17

Το Νησί στις καρδιές μας!!!

 Προτελευταίο επεισόδιο ψες ΤΟ ΝΗΣΙ και ήταν συγκλονιστικό. Τόσο κοντά η χαρά και η λύπη στη ζωή. Σαν τα μαλακά χορταράκια στα χωράφια, που βλαστάνε πλάι στις τσουκνίδες και τα αγκάθια. Έτσι και οι χαρές και οι λύπες, πλάι-πλαί βαδίζουν στις ζωές μας. Πότε κλαίμε και θρηνούμε, πότε έχουμε γιορτή και γλέντι και χαρά μεγάλη. Κύκλος όλα στη ζωή και πάνε και έρχονται. Μην περηφανευτεί κανείς πως τα ‘χει όλα, πως του χαμογελάει μόνο η ζωή. Παραμονεύουν όλα στη γωνία και για όλους μας. Δεν αποτελεί κανείς μας εξαίρεση. Είμαστε τόσο ευάλωτοι και προσωρινοί σε αυτή τη ζωή. Ας το θυμίζουμε αυτό στον εαυτό μας συχνά κι ας χαιρόμαστε όσο είναι καιρός τη ζωή. 

Η Μαρία και ο Γιώργης αληθινοί ήρωες της σειράς, παραδείγματα ανθρωπιάς και ταπεινότητας προς μίμηση. Κι αυτός ο γιατρός τύφλα στον έρωτα για τη Μαριώ και εκείνα τα φιλιά που αντάλλαξαν ψες στο επεισόδιο, τόσο διψασμένα, τόσο αληθινά. Εμένα προσωπικά μου βγήκε η ψυχή μέχρι να φιληθούν. Αλλά αυτό ήθελε και ο σκηνοθέτης, να μας βγει η ψυχή! Η Άννα τι να πούμε για την Άννα. Το ακριβώς αντίθετο της αδελφής της. Αχαριστία, απληστία και ναρκισσισμός στο μεγαλείο τους. Εκείνον που λυπήθηκε πολύ η ψυχή μου, ήταν τον άντρα της τον καημένο τον Ανδρέα, αλλά κυρίως τον πατέρα του που ερήμωσε η ζωή του ανθρώπου απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Μα για φανταστείτε το, είναι τόσο τραγικό. Έχασε τα πάντα, έμεινε εντελώς μόνος του. Και ο θεός του έρωτα και της καταστροφής, που εξαφανίστηκε? Ένας χαμένος άντρας κι αυτός κατά κάποιο τρόπο. Και η Μαρία η παραλίγο γυναίκα του, ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπόρεσε να γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα πως τελικά ο Μανόλης δεν ήταν παθιασμένα ερωτευμένος μαζί της , αλλά με την ιδέα ότι ήταν παθιασμένα ερωτευμένος. Ο Μανολιός ήταν κι αυτός μια τραγική φιγούρα, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο πάθος του για την γυναίκα του ξαδέλφου του, την Άννα την αδελφή της Μαρίας. Προκάλεσε τόσους θανάτους κι ας μην πάτησε ποτέ ο ίδιος την σκανδάλη. 

Ανυπομονώ όπως και εσείς για το τελευταίο επεισόδιο την άλλη Δευτέρα στις 23 Μαΐου που θα ξαναδούμε και την Ελένη, τον ήλιο του Γιώργη που δεν μπόρεσε ποτέ να την ξεχάσει μα ούτε και να την αντικαταστήσει. Η Ελένη ήταν ο κύριος λόγος που πλάνταξε ολάκερη Ελλάδα στο κλάμα στα δύο πρώτα επεισόδια. Ο τρόπος που ενσάρκωσε την Ελένη, η αγαπημένη μας Κατερίνα Λέχου, ήταν μοναδικός. Και γενικά αυτή η σειρά, αυτή η ιστορία άγγιξε ολονών τις καρδίες μας. Άγγιξε την συνείδηση μας, μας προβλημάτισε και μας προκάλεσε να αναλογιστούμε την καλή μας τύχη, συγκρίνοντας το δράμα των λεπρών. Και πως η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Η ελπίδα είναι ένα όνειρο που ξυπνά

Και τώρα που τελειώνει η σειρά, θα αρχίσω το βιβλίο γιατί θέλω πολύ να δω τον τρόπο γραφής αυτής της τόσο συναρπαστικής ιστορίας της Σπιναλόγκας από την συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ που περιγράφει τον πόλεμο, την αγάπη, την τραγωδία και την δύναμη ψυχής που συνθέτουν οι ήρωες και πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου. Και λίγα λόγια για την συγγραφέα. Η Βικτόρια Χίσλοπ είναι δημοσιογράφος και συνεργάζεται με τις εφημερίδες Sunday Telegraph και Daily Telegraph, όπως και με το περιοδικό Woman & Home. Ζει στο Κεντ, της Αγγλίας, μαζί με το σύζυγό της και τα δυο παιδιά της. Της απονεμήθηκε το βρετανικό βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το 2007. Το Νησί, κυριάρχησε για 24 βδομάδες στο Βρετανικό τοπ 10 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν ήδη τα 850.000 αντίτυπα Τα δικαιώματα του βιβλίου πουλήθηκαν σε 17 χώρες!

Domenica~

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.