Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Nov 04

Παραμύθι για μεγάλους – Το γοβάκι της αγάπης!

Το γοβάκι της αγάπης! 

–          Ξέρεις πως είναι τα άλογα να γίνονται ποντίκια? Ν παρακολουθείς μπροστά στα μάτια σου μια αστραφτερή άμαξα από σμαράγδια και ρουμπίνια να μεταμορφώνεται σε μια τρύπια κολοκύθα? Ξέρεις πως είναι να νιώθεις στο κορμί σου τα σκισμένα κουρέλια μετά που φόρεσες το μαγικό άσπρο μεταξωτό σου φόρεμα με όλα τα προικιά του και τα στολίδια του? Πες μου ξέρεις? Μα που να ξέρεις εσύ? Εσύ είσαι μια γάτα και το μόνο που σε νοιάζει είναι που θα κοιμηθείς και τι θα φας. Άντε κάνας γάτο-καυγάς μέσα-μέσα για να σπάζεις την μονοτονία που βαραίνει την άθλια ζωή σου. 

–          Μμμμμμ υπερβολές. Πω πω δεν τρώγεστε εσείς οι γυναίκες. Όλες σταχτοπούτες βρε παιδί μου. Ευτυχώς που γεννήθηκα γάτα, δεν θα με άντεχα αν ήμουν άνθρωπος. Άπα πα πα ζόρια που τραβάτε. Και τα περισσότερα απ το κεφάλι σας, αλλά άσε τώρα τα θεατριλίκια και πες τι πραγματικά έγινε που μανία σου είναι μια ζωή να τα παραφουσκώνεις όλα. 

–          Χμμμμ έτσι λες ε? Πως υπερβάλω ……άμα πληγωθεί η καρδιά μιας γυναίκας ναι χάνεται ο κόσμος κάτω απ’ τα πόδια της και ναι νιώθει όπως ….όπως ένιωσε και η καημένη, η άμοιρη σταχτοπούτα. Κουρέλια τα ρούχα της, κουρέλια και εμένα η καρδιά μου. 

–          Χαλόοοου η σταχτοπούτα είναι παραμύθι ….ξύπνα…. come back to earth και λέγε επιτέλους τι πραγματικά έχει γίνει με τον ανεπρόκοπο πάλι, γιατί αυτή τη φορά μα το Θεό θα του γδάρω τα μούτρα. Τα νύχια μου μια χαρά ρινισμένα είναι έτοιμα για γδάρσιμο. Και δεν το έχω σε τίποτα να πάθω μια ελαφριά γατίσια κρίση με το που θα περάσει από δω. Μια χαρά θα του φτιάξω τη μούρη και θα το ευχαριστηθώ. 

–          Καλά θα σου πω αλλά μην τολμήσεις κακομοίρα μου να μου βάλεις τις φωνές γιατί δεν αντέχω άλλη ταλαιπωρία αυτή τη στιγμή. Και φρόντισε να μην αρχίσεις τις βαριές και ασήκωτες κριτικές σου πάλι, δεν αντέχω…. 

–          Καλά-καλά μικρή Σιντερέλα, δεν θα σου φωνάξω. Άντε λέγε και μου έβγαλες τη μια απ τις επτά ψυχές μου ….ΑΝΤΕΕΕΕ λέμε! 

–          Τις προάλλες που λες ψιψίνα μου, συναντήθηκα με τον πρίγκιπα μου …. 

–          Ααααα δεν αρχίζουμε καλά ……δ ε ν   ε ί ν α ι    π ρ ί γ κ ι π α ς    είπαμε ….κοινός θνητός είναι, τόσο πολύ που το αγοράκι μας παίζει και μπάλα, πόκερ, κάτι άλλα ηλίθια παιγνίδια …..άρα πολύ συνηθισμένος θνητός.  Έλα σύνελθε, έλα μην τα πάρω πάλι. 

–          Λέγε ότι θες εσύ, για μένα είναι πρίγκιπας, ο δικός μου πρίγκιπας! Τέλος πάντων συναντηθήκαμε που λες τις προάλλες και ξαφνικά δεν μου έδινε καμία σημασία εκεί που τα λέγαμε όλα και πιάναμε την κουβέντα για χίλια δυό και μου έλεγε τα νέα του και τα μελλοντικά του σχέδια …..δεν ξέρω τι μπορεί να μεσολάβησε και απομακρύνθηκε έτσι ξαφνικά, αλλά επειδή θα έσκαγα απ το κακό μου τον ρώτησα…..

 –          Και? …έλα μην με σκας …..για λέγε τι έγινε παρακάτω. 

–          Μου είπε πως τίποτα δεν συμβαίνει και πως απλώς κάνει …..διάλλειμα. 

–          Μμμ ωραία μέχρις εδώ. Τα διαλλείματα σε εσάς τους ανθρώπους είναι απαραίτητα γιατί δεν ξέρετε να ισορροπείτε. Έξυπνο πουλί τελικά ο ‘πρίγκιπας’.

 –          Τι λες? Αααααααα θα παιχτώ μα το Θεό με αυτά που ακούω. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισορροπεί, αυτό σημαίνει βρήκε άλλη ….πήγε αλλού το ενδιαφέρον του και αυτό μου ραγίζει τη καρδιά. Τι θα κάνω Θεέ μου ….όλα πήγαιναν τόσο καλά. Με αναζητούσε, ερχόταν στα μέρη που σύχναζα και μιλούσαμε, και με έπαιρνε και τηλέφωνο για να με επισκεφτεί και τώρα? Τι μπορεί να πήγε λάθος? Πες μου εσύ που τα ξέρεις όλα, τι μπορεί να στράβωσε?

–          Ηρέμησε καλέ miss υστερία. Πω πω το έχεις χάσει κανονικά το μυαλό σου. Το λοιπόν άκου προσεχτικά τι θα σου πω ηλίθια σιντερέλα που σε λίγο θα γίνεις η στρίγγλα που δεν θα γίνει ποτέ αρνάκι. Πάντως έτσι όπως σε κόβω θα πρωταγωνιστήσεις σε πολλά παραμύθια εσύ. Και λίγο Ραπουνζέλ σε κόβω ναι ναι! 

–          ΛΕΓΕΕΕ και με έσκασεεεεες 

–          Άπα πα πα πα νεύρα …..καλά ντε θα σου πω. Το λοιπόν δώσε βάση τι θα πω μίς σκόνη στον άνεμο, σαν γάτα, σαν επιτυχημένη γάτα το τονίζω γιατί το χουμε εμείς οι γάτες και δεν χάνουμε ποτέ το παιγνίδι. Πες το φύση μας, πες το χάρισμα μας, τους αλλάζουμε τα φώτα παιδί μου. Μας βλέπουν και νιαουρίζουν σαν λιοντάρια. Ποιο είναι το μυστικό? Απλό μα παμπάλαιο. Τους αφήνεις πάντα να αμφιβάλουν ….εκεί που τους κουνάς την ουρά μετά τσουπ χάνεσαι, δημιουργείς μυστήριο, ερωτήματα σωρό και αυτό κρατά το ενδιαφέρον έντονο για όσο καιρό το θες εσύ. Δεν πα να καίγεσαι, δεν πα να κτυπιέσαι εσύ εκεί το τροπάρι σου …..καμαρωτή σαν γάτα να τον ψήνεις στο ταψί. Αφού τα θέλουνε παιδί μου αυτά τα αρσενικά. Αυτά θέλουνε για να καίγονται και να κολάνε σαν μπιφτέκια στο ταψί χε χε ! Απλό δεν είναι? 

–          Ακούγεται απλό εννοείς αλλά στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατον. Πως γίνεται να θέλω άλλα και να κάνω άλλα. Δεν μπορώ εγώ να τα κάνω αυτά. Είναι ηλίθια τακτική και απορώ δηλαδή τι πρόβλημα έχουν στην κατασκευή τους για να τους αρέσει και να τους εξιτάρει μια τέτοια συμπεριφορά. 

–          Έχω και μια άλλη ιδέα 

–          Ναι? ….τι ιδέα είναι αυτή ….για λέγε πονηρή αλεπού. 

–          Αφού είσαι μια σιντερέλα κανονική αυτό είναι πλέον γεγονός, τι θα ‘λεγες να σε βοηθούσε η νονά νεράιδα σου? 

–          Ποια νονά νεράιδα μου παιδί μου? Σε ποιάν αναφέρεσαι? 

–          Μουά! 

–          Ααααααα αν είναι ποτέ δυνατόν. Νεράιδα γεμάτη τρίχες ….και δεν μου λες πες ότι το δέχομαι ….τι σόι νεράιδα θα είσαι χωρίς μαγικό ραβδί ε? 

–          Μα εδώ το χω, δες το πώς κουνιέται! 

–          Η ουρά σου ….αναφέρεσαι στην ουρά σου …..είσαι απίστευτη τελικά …..αλλά έννοια σου και δεν είμαι χαζή τα πιάνω τα υπονοούμενα σου μια χαρά ‘νονά’. Άντε βρε θα σε αφήσω να δούμε τι θα κάνεις, μεγάλη περιέργεια το ‘χω πάντως να δω αν με τα τεχνάσματα σου θα βγει κάτι ….αφού με τα δικά μου ούτως ή άλλως καμιά επιτυχία δεν είχα. 

–          Είδες η ανάγκη που σε λογικεύει! Μπράβο σιντερέλα είσαι σε καλό δρόμο. Άκουσε τη ‘νονά’ και θα δεις! Το μόνο που θέλω από εσένα είναι να εξαφανιστείς. Να μην σε βρίσκει πουθενά και κυρίως αν τηλεφωνήσει, δεν θα το απαντήσεις. Ακριβώς όπως έκανε και η Σιντερέλα ……χόρεψε μαζί του και μετά χάθηκε. Εκείνος τρελάθηκε και αφού είχε στα χέρια του το γοβάκι της, θέρισε την πόλη να δει σε ποιάν ταιριάζει, μέχρι που την βρήκε. Ε κάπως έτσι θα κινηθούμε και εμείς. Σύμφωνοι? 

–          Όχουυυυυ μου βάζεις δύσκολα …..’νονά’. Πως θα κρατηθώ εγώ να μην απαντήσω μου λες? Αφού καίγομαι. 

–          Δεσποσύνη θα συνεργαστείς ή να σε παρατήσω? Άντε και έχω πολλά στο κεφάλι μου, δεν είσαι και η μόνη μου έγνοια. Και για να είμαστε σίγουρες δώσε δω σε παρακαλώ το κινητό σου να το ελέγχω, δεν σου έχω καμιά εμπιστοσύνη. 

–          Καλά, καλά μην θυμώνεις θα κάνω ότι μου πεις. 

Έτσι από εκείνη την ημέρα η ‘σιντερέλα’ υπάκουσε στις διαταγές της ‘νονάς’ και περίμενε υπομονετικά τα υποσχόμενα αποτελέσματα. Πέρασαν περίπου 3 βδομάδες και η σιντερέλα άρχισε να χάνει τις ελπίδες της όταν η ‘νονά’ δέχθηκε μια αναπάντεχη επίσκεψη. 

Η γάτα ‘νονά’ καθόταν αμέριμνη σε ένα πεζούλι και χουζούρευε όταν εμφανίστηκε μπροστά της ο προκομμένος. 

–          Πως και απ’ τα λημέρια μας καλέ? Ποιος άνεμος σε έφερε κατά δω? 

–          Χαιρετώ κυρ γάτα ….ε να είπα να κατέβω στις γειτονιές σας να μάθω για …….να μωρέ ήθελα να σε ρωτήσω μήπως έχεις δει καθόλου την Σίντι? Έχει εξαφανιστεί, δεν απαντά το κινητό της, δεν την βλέπω ούτε στα μέρη που σύχναζε και να έχω ψιλό-ανησυχήσει. 

–          Ώστε? Ανησύχησε το πουλάκι μου? Κακώς ανησύχησες μωρέ, να γνώρισε ένα τύπο τελευταία και κόλλησε. Ένα βλάκα αν θες την γνώμη μου αλλά ποιόν ακούει η Σίντι …πάντα του κεφαλιού της κάνει …… 

–          Ένα βλάκα? …γνώρισε η Σίντι ένα βλάκα? Καλά πως έγινε αυτό? Ποιος είναι? Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της? 

–          Ε εεεε σιγά-σιγά νεαρέ τι έπαθες? Από ότι μου είχε πει η Σίντι ήθελες την ελευθερία σου, το διάλλειμα σου ….ε τι περίμενες πως θα καθόταν να περιμένει πότε θα σου περάσει? Άμα θες βάλε ντελάλη να δεις ποιάς ταιριάζει το ‘γοβάκι’. 

–          Γοβάκι? ….ντελάλη? …μα τι είναι αυτά που λες? 

–          Ε καλά και εσύ μην τα παίρνεις όλα της μετρητοίς …..μεταφορικά μιλάω. Άμα την θες εννοώ πες της το ντε …..τι περιμένεις? Στείλε της λουλούδια, κάλεσε την για δείπνο. Οι γυναίκες τρελαίνονται για κάτι τέτοια. Αλλά πρόσεξε, τέρμα τα παιγνίδια. Αν είναι να θες διαλλείματα συνέχεια καλύτερα άστηνε ήσυχη. Είναι πολύ καλό κορίτσι η Σίντι, μοναδική στο είδος της. 

–          Το ξέρω νομίζεις δεν το ξέρω? ….για αυτό και απομακρύνθηκα επειδή …..επειδή ένιωθα ότι δεν της άξιζε κάποιος σαν εμένα ……δεν ξέρω τι μου γίνεται τελικά. Βρήκα την γυναίκα των ονείρων μου και την άφησα να φύγει. Τώρα όμως ….τι να κάνω κυρά γάτα? Θα με βοηθήσεις εσύ? ….σε παρακαλώ ….

–          Χμμμμμμμ θα δω τι μπορώ να κάνω. Σκέπτομαι να διοργανώσω ένα χορό μιας και πλησιάζουν Χριστούγεννα και ξέρεις εμείς οι γάτες λατρεύουμε να σκαρφαλώνουμε στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα χι χι χι ….θα σε καλέσω και θα καλέσω και την Σίντι ….κανόνισε να δείξεις το πραγματικό ενδιαφέρον σου αλλιώς το πουλάκι θα πετάξει φίλε. 

–          Ότι μου πεις θα κάνω. Δώσε σήμα πότε ο χορός και θα είμαι εκεί. Φτάνει να μην είναι αργά. Σε ευχαριστώ κυρά γάτα και θα περιμένω μήνυμα και χαμπάρι σου. 

Και καθώς απομακρυνόταν ο χαζός πρίγκιπας η γάτα νονά κουνώντας την ουρά της άρχισε να γουργουρίζει με ευχαρίστηση. 

«Χε χε όχι που θα μου γλύτωνες μικρέ Πινόκιο ….που με τα ψέματα που λες στον εαυτό σου η μύτη σου θα έφευγε απ’ την πόλη χε χε» 

Και έτσι άρχισε να οργανώνει το χορό που σύντομα θα γινόταν στην μικρή πλατεία της γειτονιάς με τσουχτερό το κρύο, καστανάδες και ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη μέση της πλατείας. Φυσικά η ‘νονά’ ενημέρωσε την ‘σιντερέλα’ και το σχέδιο προχωρούσε κανονικά. Η πολυπόθητη μέρα του χορού έφθασε. Η ‘νονά’ γάτα φρόντισε η ‘σιντερέλα’ της να λάμπει εκείνο το βράδυ και της χάρισε ένα γούνινο άσπρο παλτό. Ο ‘Πινόκιο’ έφθασε απ’ τους πρώτους ντυμένος με ένα κοστούμι που τον έκανε να μοιάζει, μάλλον με χαμένο στο διάστημα πρίγκιπα. Η γάτα ‘νονά’ τον πλησίασε. 

–          Χμμμμ βλέπω έφερες και το ‘γοβάκι’ μικρέ!!!! ….πολύ μικρό μου φαίνεται …..

–          Εεεεεε δεν είναι ακριβώς γοβάκι κυρά γάτα …..

–          Τι είναι τότε? ….ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ!!!!

–          Ε ναι …..το τόλμησα τελικά, της πήρα ‘γοβάκι’ για το χεράκι αντί για το ποδάκι χε χε

–          Καλά έλεγα εγώ ότι ήσουνα πάντα ένας χάχας!

–          Τι είπες κυρά γάτα?

–          Τίποτα καλέ μου, λέω υπέροχη ιδέα και αποτελεσματική. Μπαμ και κάτω το κορίτσι μας θα πέσει χε χε

–          Λες? Έχω μεγάλη αγωνία ….άραγε θα δεχτεί? Μήπως βιάζομαι?

–          Τι λες καλέ που βιάζεσαι. Μια χαρά κίνηση είναι. Δώσε μέσα πριν στην κλέψει άλλος κακομοίρη μου. 

Και μόλις η ‘νονά’ γάτα ξεστόμισε εκείνα τα λόγια στον χαζό μας πρίγκιπα εκείνος αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε πλησίασε την ‘σιντερέλα’ χωρίς κανένα δισταγμό. 

–          Δώσε μου το χέρι σου!

–          Το χέρι μου?

–          Ναι σε παρακαλώ έχε μου εμπιστοσύνη.

–          Αφού το λες…. 

Και η ‘σιντερέλα’ μας έβαλε το απαλό της χεράκι στα χέρια του πρίγκιπα της. Εκείνος με ένα ελαφρύ τρέμουλο στα χέρια άνοιξε το κουτάκι και της πέρασε σιγά-σιγά ένα λεπτεπίλεπτο δακτυλίδι με μοβ πέτρα. Μόνο που ήτανε πολύ μικρό και σφήνωσε στα μέσα του δακτύλου και ο ‘πρίγκιπας’ ιδρωμένος ποια πάλευε να το κάνει να ταιριάξει χωρίς όμως καμία επιτυχία. Μα ήταν μάταιο, ήτανε πολύ μικρό το δακτυλίδι. 

–          Δεν το πιστεύω Σίντι αυτό που έπαθα. Είμαι τόσο χαζός τελικά.

–          Όχι δεν είσαι χαζός. Είσαι υπέροχος και μην …μην ανησυχείς για το ‘γοβάκι’. Φτάνει που ξέρεις πως ταιριάζουμε πια και δεν χρειαζόμαστε ‘γοβάκια-δακτυλίδια’ στο δικό μας παραμύθι. Φτάνει που με θες! 

–          Γκρρρρρρρρ μιαουυυυυυυυ, το γοβάκι της αγάπης ταιριάζει παντού!!!! Χε χε χε 

Ακούστηκε ένας γατίσιος ήχος από ποιάν άλλη φυσικά! Από την καλή μας ‘νονά’ νεράιδα που παρακολούθησε όλη  την σκηνή με το ‘γοβάκι-δακτυλίδι’ και το παθιασμένο φιλί που του έδωσε στο τέλος η ‘σιντερέλα’ ως αποζημίωση για το δώρο της αγάπης του. 

Τι θα φέρει το αύριο κανείς δεν ξέρει, για αυτό πρέπει να ζούμε το ΣΗΜΕΡΑ! 

Καλό σας ‘διάλλειμα’ μπλογκόφιλοι μου!

Keep the good faith, always!

Domenica~

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.