Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Mar 22

Στο κατώφλι των ονείρων μας!

Στο κατώφλι μας βρίσκεται η Άνοιξη και απλώνει τα πέπλα της παντού, φτάνει μέχρι και στην καρδιά μας. Μας ζαλίζει το μεθυστικό άρωμα των λουλουδιών και μια άτακτη διάθεση μας βρίσκει. Παρόλη την γιορτή που στήνεται ολόγυρα μας, πολύ πιθανόν αυτή την εποχή να αρπάξουμε και ένα βασανιστικό κρυολόγημα. Έχει μέρες τώρα που με έχει τυλίξει για γρίπη και με έχει ρίξει στο κρεβάτι. Το μόνο που θέλω είναι να υποχωρήσει, για να μπορέσω να απολαύσω τις χαρές αυτών των ημερών. Έτσι να κάθομαι στον ήλιο με κλειστά τα μάτια και να ονειρεύομαι, ή να σκεύτομαι πόσο όμορφο είναι το συναίσθημα του ζεστού ήλιου στο πρόσωπο. Πριν ακόμα αρχίσει ο ήλιος να καίει πολύ. Μια εποχή που σε κάνει να θες να πετάξεις πράγματα που τα κρατάς καιρό μα που δεν τα χρειάζεσαι στα αλήθεια. Και άμα λέω να πετάξεις, εννοώ να τα ξεφορτωθείς νέμε, αλλά να τα προσφέρεις κάπου αλλού. Ξέρετε αυτό που λένε πως ‘τα δικά σου σκουπίδια είναι κάποιου άλλου ο θησαυρός’ είναι μεγάλη αλήθεια. Δεν πρέπει να κρατάμε πολλά πράγματα στο χώρο μας, είναι δεσμεύσεις που μας κρατούν πίσω. Δεσμεύσεις του παρελθόντος. Όσο πιο λίγα πράγματα έχουμε τόσο πιο ελαφριοί αισθανόμαστε και προπάντων ελεύθεροι! Οι αναμνήσεις είναι αρκετό να υπάρχουν στην μνήμη μας, άντε και καμιά δεκαριά φωτογραφίες. Τα περισσότερα είναι ‘βάρη’ και ‘δεσμά’. Ελευθερώσου! 

Δεν μας χωράει το σπίτι αυτή την εποχή ε? Ούτε το γραφείο, ούτε ο οποιοσδήποτε χώρος εργασίας. Μας καλεί η φύση να παίξουμε, να περπατήσουμε στην εξοχή ή κοντά στο κύμα, να ταΐσουμε γλάρους στις παραλίες, να απολαύσουμε καφεδάκι στον ήλιο, να πάμε εκδρομή ή παραλιακή ταβερνούλα με καρέκλες πάνω στην άμμο. Αχχχ μας φουντώνει η Άνοιξη και μας βάζει φτερά. Αυτή την εποχή αισθάνομαι πως μπορώ να κατορθώσω τα πάντα. Είναι απίστευτη η εφορία και η έντονη διάθεση που μου προκαλεί αυτός ο καιρός. Και έτσι γινόμαστε περισσότερο δημιουργικοί και ευδιάθετοι. Άλλοι τρελαίνονται με τους κήπους τους αυτή την εποχή, άλλοι με κατασκευές και δημιουργίες. Άλλοι οργανώνουν ταξίδια, ίσως και μετακομίσεις, μια νέα αρχή! Άλλοι ‘αδειάζονται’ στα ψώνια, σε νέο look, στις αλλαγές. Εμείς οι γυναίκες τρελαινόμαστε με αλλαγές κυρίως στα μαλλιά αυτή την εποχή. Και άλλοι, οι πιο πολλοί θα  έλεγα, ερωτεύονται ή ξανά-ερωτεύονται απ’ την αρχή!

Τελικά λέτε να υπάρχει κάτι το μαγικό στον αέρα κατά την διάρκεια της Άνοιξης? Κάτι ίσως να μας μεθά στην κυριολεξία τα μυαλά? Και τι σημασία έχει θα μου πείτε τώρα. Μας φτάνει που συμβαίνει, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να τονωθούμε, να παίξουμε, να χαζέψουμε, να φλερτάρουμε, να ανανεωθούμε. Ο κάθε ένας με τον τρόπο που την βρίσκει καλύτερα και με αυτά που αγαπά να κάνει. Δεν υπάρχει συνταγή για το πώς θα περάσουμε το χρόνο μας καλύτερα. Κάποιοι άνθρωποι αρέσκονται απλά στο να κάθονται σε ένα παγκάκι και να χαζεύουν την θάλασσα, κάτι το οποίο προσωπικά θεωρώ θαυμάσιο. Απλό και τόσο υπέροχο και τόσο χαλαρωτικό. Άλλοι αρκούνται στην απόλαυση ενός παγωτού, άλλοι ξαπλώνουν με το ταίρι τους στο γρασίδι στη μέση ενός πάρκου και λένε αστείες ιστορίες, γαργαλιούνται, τι ωραία! Άλλοι οργανώνουν πάρτι και ψήνουν κοψίδια για φίλους στο κήπο ή στο μπαλκόνι. Περί ορέξεως η κολοκυθόπιτα, αυτό δεν λένε?

Το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα για όποιο διαβάσει την ανάρτηση μου, είναι πως ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αλλάξεις αυτό, που για καιρό σκέπτεσαι πως θέλεις να κάνεις. Αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για εφαρμογές και κινήσεις. Ξεφορτώσου ότι σε βαραίνει και σε κρατά σε δυσάρεστη διάθεση. Φώναξε μέσα σου στον εαυτό σου, ΦΤΑΝΕΙ πάμε για άλλα. Απηύδησε για να μπορέσεις να το κάνεις. Αποφάσισε τι είναι καλύτερο για σένα και κάντο, αναζήτα το. Σκέψου πως η ζωή είναι μικρή για να μην κάνεις αυτό που πραγματικά θες. Συνήθως αυτά που ονειρευόμαστε και λαχταράμε στη ζωή, είναι κομματάκι δύσκολα. Αλλά είναι αυτά που μας ολοκληρώνουνε σαν οντότητες. Ας μην φοβηθούμε τις δυσκολίες και ας κάνουμε το ‘πήδημα’! Με τρέλα, με αποφασιστικότητα, με απαίτηση. Η ζωή δεν θα μας δώσει τίποτα λιγότερο, ούτε τίποτα περισσότερο από αυτό που θα ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι απ’ τη ζωή! Κάθε φορά που έρχεται η Άνοιξη, είναι μια υπενθύμιση στη ψυχή μας πως βρισκόμαστε στο κατώφλι των ονείρων μας! Κι αν δεν το έχουμε ακόμα πράξει να τα υλοποιήσουμε, η Άνοιξη είναι η εποχή που μας καλεί να αναθεωρήσουμε, να κυνηγήσουμε, να ‘μπούμε στο χορό’! Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του, ακόμη και οι σκέψεις μας μπορούν να καλέσουν ένα γεγονός στη ζωή μας.

Η Άνοιξη πάντως προσφέρεται σαν στήριγμα θάρρους και τόλμης με ένα πνεύμα γενναιότητας. Γεμάτη χρώματα και εσωτερική φόρτιση, μας ενδυναμώνει για ότι και να είναι αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε. Είναι μια εποχή που πιστεύω βοηθά τον άνθρωπο να πετύχει τους στόχους του καλύτερα από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Ανοίχτε τα φτερά σας στη ζωή, στο πανηγύρι που στήνεται παντού με ενίσχυση ποια άλλη. Την ΑΓΑΠΗ!

Domenica~

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

  1. Souzana Psara on Facebook says:

    I will !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.