Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   May 30

Ότι δεν γίνεται στην ώρα του…

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάπου ένας νέος ονειρεύεται και ονειροπολεί την στιγμή που θα συναντήσει το άλλο του μισό. Απογοητευμένος όμως καιρό τώρα, ίσως και χρόνια που δεν βρίσκει την κοπέλα των ονείρων του, ενώ την ψάχνει και ενώ δοκιμάζεται επανειλημμένως σε διάφορα ραντεβού, με δυστυχώς πάντα το ίδιο αποτέλεσμα, δεν είναι ‘εκείνη’. Μα που να βρίσκεται το ταίρι του, γιατί δεν εμφανίζεται επιτέλους? Που πρέπει να πάει, τι πρέπει να κάνει για να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του σύμπαντος έτσι ώστε να βρεθεί στο δρόμο του, εκείνη η μία η μοναδική στο είδος γυναίκας που ψάχνει! Τι πάει λάθος, τι να κάνει στραβά, γιατί άραγε να πρέπει να περιμένει κι άλλο. Ο καιρός κυλά, τα χρόνια φεύγουν κι όμως καμία ένδειξη, κανένα σημάδι και η απογοήτευση όλο και μεγαλώνει. Δεν μπορεί όμως να παραιτηθεί, είναι τόσο γλυκό αυτό που ονειρεύεται και το θέλει με όλη του την καρδιά.

Και εκείνη αναρωτιέται από το σημείο που βρίσκεται, γιατί δεν τον αντάμωσε ακόμα? Και εκείνη τον ψάχνει και εκείνη συναντά διάφορους πιθανούς εκλεκτούς της καρδιάς της σε μυριάδες ραντεβού, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά, δεν είναι ‘εκείνος’.
Κάποτε αναρωτιέται αν βρίσκεται σε λάθος χώρα και ίσως δεν τον συναντήσει ποτέ, αν και γνωρίζουμε ιστορίες σαν και αυτή μιας Κυπριοτοπούλας που βρήκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, εκεί στην μακρινή Αμερική την χώρα την μεγάλη. Ο εκλεκτός της ζούσε εκεί ανάμεσα σε εκατομμύρια, δισεκατομμύρια άλλους ανθρώπους και το σύμπαν βρήκε τρόπο και τους έφερε αντάμα, συνωμοτώντας μαζί με τις καρδιές τους. Έγινε όμως στην ώρα του και όχι όταν εκείνοι ήθελαν. Έγινε πολλά χρόνια αργότερα όταν ο χρόνος μαζί με την σοφία έδεσαν τα μονοπάτια τους σε ένα, σε στερεό έδαφος.

Κανείς ποτέ δεν μπορεί να συναντήσει την τελειότητα μα αυτό δεν έχει καθόλου σημασία. Εκείνο που όλοι έχουμε ανάγκη είναι στο ταξίδι αυτό το σύντομο της ζωής μας, να αποχτήσουμε αυτό που λαχταράμε πιο πολύ. Για τους περισσότερους είναι το άλλο τους μισό, για άλλους είναι μια πετυχημένη καριέρα, επιτυχία, λεφτά. Για μερικούς ίσως είναι η απόλυτη ελευθερία, τα ταξίδια, οι νέοι πάντα προορισμοί, ότι καινούργιο και ενδιαφέρον. Υπάρχουν και μερικοί που έχουν πολύ μικρές απαιτήσεις και όνειρα. Το θέμα δεν είναι τι θέλουμε, αλλά να το βρούμε κάποτε στη ζωή, ότι και να ‘ναι αυτό.

Αναρωτηθήκατε ποτέ για κάτι που θέλετε πάρα πολύ να κάνετε, αλλά αργεί να γίνει και σκάτε από ανυπομονησία και απορείτε και δυσανασχετείτε με ένα γιατί στο στόμα. Γιατί όταν αισθανόμαστε έτοιμοι, παν-έτοιμοι δεν λέει να γίνει βρε παιδί μου, αυτό που τόσο επιθυμούμε. Και μετά περνά ο καιρός και μέσα από το χρόνο έρχεται η ζωή και σου σιγοψιθυρίζει το λόγο με απόλυτη σοφία και λογική. Η ζωή με το δικό της τρόπο σου απαντά και όλα στα εξηγά, το θέμα είναι εσύ να ακούς. Αν ακούς τότε θα καταλάβεις αργότερα πως υπήρχε σημαντικός λόγος, ίσως πολλοί λόγοι που δεν έγινε τότε αυτό που τόσο πολύ ήθελες και ζητούσες. Ξέρετε όλα έχουν την ώρα τους, όλα όμως. Η γέννηση, ο θάνατος, η αγάπη, ο έρωτας, η επιτυχίες, οι λύπες, οι χαρές, οι δημιουργίες, οι αποφάσεις, οι μεγάλες μας επιλογές! Απλά εμείς οι άνθρωποι συνήθως και λόγω της ανθρώπινης μας φύσης δεν κρατιόμαστε και τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα και πνιγόμαστε μέσα σε ένα ποτήρι νερό από λαχτάρα, αλλά και έλλειψη υπομονής. Ότι δεν γίνεται όμως στην ώρα του, φίλες και φίλοι, φέρνει την λύπη.

Καιρό τώρα έχουμε μοιραστεί με τον Κίνγκ αυτό το τόσο όμορφο όνειρο που λέγεται Αλάσκα κι όμως κανένα νέο ακόμα, καμία είδηση και έσκαγα και σκάω για το γιατί? Αφού τώρα μπορούμε, αφού τώρα είναι ανοιχτός ο δρόμος. Τι πρέπει να κάνουμε άραγε, ή τι δεν κάνουμε σωστά, ή μήπως απλά πρέπει να περιμένουμε την σωστή ώρα όπου τα πράγματα θα κυλίσουν με ευκολία και αβίαστα όταν θα συμβούν στην ώρα τους. Ωραία λοιπόν παίρνω θέση αναπαυτική και βαθιές ανάσες και απολαμβάνω τη ζωή και το σήμερα του εδώ και τώρα και θα μάθω τον εαυτό μου να υπομένει. Να περιμένω ακόμη πιο πολύ, γιατί αν έμαθα κάτι στη ζωή είναι πως κυρίως για την πίστη και την υπομονή, μας περιμένει πάντα μια όμορφη αμοιβή. Αν ξέρεις να περιμένεις όσος καιρός κι αν χρειαστεί, θα πάρεις την αμοιβή. Αν όμως παραιτηθείς, δεν πιστεύεις πια, μην περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει μόνο του για σένα, αφού χρειάζεται την ζεστή καρδιά σου να είναι γεμάτη πίστη και καρτερικότητα, για να δουλέψει.

«Ότι δεν γίνεται στην ώρα του, φέρνει λύπη.» Ούτε που θυμάμαι που το άκουσα, ή αν κάποιος μου το είπε αλλά είναι από τις πιο σοφές κουβέντες που έχω ακούσει στη ζωή μου, από τις πιο αληθινές. Εμένα μου στέλνει το μήνυμα να μην βιάζομαι, να μάθω να καρτερώ υπομονετικά συνοδευόμενη πάντα απ’ την αγάπη. Αφού ούτως ή άλλως, ότι έγινε δεν ξεγίνεται και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Γιατί αυτό που θα γίνει είναι αυτό που πάντα στο τέλος επιλέγουμε, άρα ναι ζούμε με τις επιλογές μας οι οποίες δημιουργούν το πεπρωμένο μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην πιέζουμε πράγματα και καταστάσεις, να μην βιαζόμαστε για το αποτέλεσμα, γιατί ακριβώς αυτό θα μας φέρει την λύπη αφού θα ‘βιάσουμε’ τα πράγματα να γίνουν πριν την ώρα τους. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, το γιατί και το πώς. Κάποτε απλά πρέπει να δεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι και να κάνουμε υπομονή, γιατί η ομορφιά θα μας συναντήσει όταν αυτή είναι έτοιμη. Ακριβώς όπως μια όμορφη γυναίκα που καλλωπίζεται για τον αγαπημένο της, όσο κι αν εκείνος αδημονεί να την δει, θα πρέπει να περιμένει έως ότου εκείνη είναι παντελώς έτοιμη να του προσφέρει την αμοιβή του. Θαρρώ πως έτσι λειτουργούν τα πράγματα και στις ζωές μας, ένα περίπου.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που καθώς ο χρόνος περνά, η ζωή ξεδιπλώνεται και μας αποκαλύπτει πως τελικά εκείνο που θέλαμε τόσο πολύ, δεν είναι για μας!

*χαμόγελο*

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.