Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Aug 14

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…

Η πόλη άδειασε και σε μόνο πέντε λεπτά βρίσκομαι στη δουλειά μου. Αυτό είναι σαφέστατο μήνυμα πως έχετε φύγει όλοι για διακοπές. Καλά ίσως όχι όλοι μα οι περισσότεροι σίγουρα, αφού πια μπήκαμε στη καρδιά του Καλοκαιριού και ειδικά στο νησί μας ο μήνας αυτός μυρίζει μόνο διακοπές. Οι κρατήσεις έχουν γίνει, βδομάδες τώρα ίσως και μήνες πριν, για τους διάφορους εκλεκτούς προορισμούς, ελληνικά νησιά, Μύκονος, Κέρκυρα, Σαντορίνη. Ταβερνούλες πάνω στο κύμα, με τα πόδια γυμνά κάτω απ’ το τραπέζι να ερωτοτροπούν με την ζεστή ακόμα άμμο. Το ψάρι στα κάρβουνα να γαργαλάει τη μύτη και ένα ούζο στο χέρι να χορεύει συρτάκι και μετά άσπρο πάτο. Το ηλιοβασίλεμα σηματοδοτεί πως πλησιάζει μια τρελή ξέφρενη βραδιά, είτε σε παραλιακά μπαράκια, είτε σε ερωτικές φωλιές και ένα φεγγάρι εκεί ψηλά τα αγκαλιάζει όλα……

Το υπόλοιπο άρθρο έχει αναρτηθεί στο online περιοδικό GOOUTLIMASSOL

www.gooutlimassol.com

Under articles – coffee-talk

See you there, keep smiling!

Domenica~

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

 1. Domenica Moraida says:

  Η πόλη άδειασε και σε μόνο πέντε λεπτά βρίσκομαι στη δουλειά μου. Αυτό είναι σαφέστατο μήνυμα πως έχετε φύγει όλοι για διακοπές. Καλά ίσως όχι όλοι μα οι περισσότεροι σίγουρα, αφού πια μπήκαμε στη καρδιά του Καλοκαιριού και ειδικά στο νησί μας ο μήνας αυτός μυρίζει μόνο διακοπές. Οι κρατήσεις έχουν γίνει, βδομάδες τώρα ίσως και μήνες πριν, για τους διάφορους εκλεκτούς προορισμούς, ελληνικά νησιά, Μύκονος, Κέρκυρα, Σαντορίνη. Ταβερνούλες πάνω στο κύμα, με τα πόδια γυμνά κάτω απ’ το τραπέζι να ερωτοτροπούν με την ζεστή ακόμα άμμο. Το ψάρι στα κάρβουνα να γαργαλάει τη μύτη και ένα ούζο στο χέρι να χορεύει συρτάκι και μετά άσπρο πάτο. Το ηλιοβασίλεμα σηματοδοτεί πως πλησιάζει μια τρελή ξέφρενη βραδιά, είτε σε παραλιακά μπαράκια, είτε σε ερωτικές φωλιές και ένα φεγγάρι εκεί ψηλά τα αγκαλιάζει όλα.

  Κάποιοι άλλοι, τραβούν για Ρώμη με διάθεση για ρομαντζάδα, για περιπάτους σε στενά δρομάκια μικρών ή μεγάλων πόλεων, Σιένα, Φλωρεντία. Άλλοι προτιμούν το όμορφο κομψό Παρίσι, με τους μαγεμένους δρόμους που σε οδηγούν άλλοτε στον πύργο του Άιφελ και άλλοτε σε καλλιτεχνικά σοκάκια με ερωτικούς ζωγράφους να σε κυνηγούν μιλώντας σου σε εκείνη την μουσική γλώσσα την Παριζιάνικη, λες και φλερτάρουν όλη την ώρα. Και οι πιο απαιτητικοί επιλέγουν τις μακρινές εξωτικές χώρες γεμάτες μυστήριο με αλλιώτικους πολιτισμούς και συνήθειες. Τόποι και κουλτούρες που κάνουν τις διακοπές ‘σχολείο ζωής’, μάθησης, αναζήτησης ίσως νέου τρόπου σκέψεως.

  Δεν νομίζω να υπάρχει ποτέ λάθος επιλογή διακοπών, αρκεί να κάνει κανείς αυτό που θέλει. Ξέρετε όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε διακοπές είναι σαν να τον ποτίζουν κάθε μέρα με ένα μαγικό φίλτρο και γίνεται κάποιος άλλος. Γίνεται μια αιθέρια ύπαρξη που τολμά όσα δεν τολμά ολάκερο χρόνο. Κατακλύζεται από ερωτική δίνη και το βλέμμα ακτινοβολεί. Ελευθερώνεται από δεσμά, τύπους και καθωσπρεπισμούς και σαν μια πεταλούδα που οργιάζει στη φύση ρουφώντας ανελέητα το νέκταρ της, έτσι και οι άνθρωποι αφήνονται σε μια μουσική ζάλη, σε μια βαθιά εσωτερική απόλαυση του κρυμμένου εαυτού. Και συχνά στις διακοπές έχουμε αυτό το φαινόμενο όπου οι άνθρωποι απελευθερωμένοι πια, αποχτούν περισσότερο ενδιαφέρον, σε ένα ξέφρενο ρυθμό, με ένταση και ζέση.

  Εύχομαι όσοι το σκάσατε για διακοπές να δροσίσετε το βλέμμα σας με εικόνες που μεθούν. Εύχομαι όσοι ψάχνετε, να βρείτε ένα έρωτα που να σας μοιάζει, για να σας ξεκουράζει. Εύχομαι το φλερτ που παίζει ανάμεσα στο κύμα και στην αμμουδιά, να σας μεταφέρει το μήνυμα πως ο έρωτας δεν πεθαίνει αν ανανεωνόμαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι μέσα μας. Και ότι σας σφραγίζει χρόνια την καρδιά, μα αγάπη απέραντη, βαθιά, φυλακτό να τη κρατάτε αγκαλιά, σαν του βυθού τα σπάνια θαμμένα μυστικά. Κι όσοι από σας διαλέξατε να χαθείτε σε πόλεις με εκατομμύρια πολίτες γύρω σας, να μαγευτείτε απ’ το χάος που προκαλεί μια μεγαλούπολη, με τις απίστευτες πλατείες, τα κτίρια και με τα αδιάφορα παγερά βλέμματα των περαστικών που σας κάνουν να αισθάνεστε ευχάριστα αόρατοι.

  Και σε εσάς που δεν πήγατε πουθενά αυτό το Καλοκαίρι, εύχομαι να απολαύσετε την πόλη μας ‘φάντασμα’, που έτσι όπως ρήμαξε από ανθρώπους κι αυτοκίνητα μοιάζει με κινηματογραφική ταινία όπου εξωγήινοι απειλούν την ανθρώπινη ύπαρξη. Κάτι σαν τεράστιο πλατό, μια ολάκερη πόλη δικιά σου. Διακοπές δεν είναι μόνο εκεί έξω! Να το θυμάστε! Διακοπές είναι και εκεί μέσα, στο μυαλό και στην καρδιά μας, γιατί όπου κι αν πάμε, αν μέσα μας δεν είμαστε ελεύθεροι, η ψυχή δεν ξεκουράζεται. Ρουφήξτε τον ήλιο δυνατά και χαμογελάστε στο ελαφρύ καλοκαιρινό αεράκι που σας χαϊδεύει το πρόσωπο. Μπλεχτείτε στην αταξία της ακρογιαλιάς και αφήστε τα βοτσαλάκια να σας κτυπάνε στα πόδια. Κυλιστείτε στην άμμο σαν παιδιά και φτιάξτε ξανά τα κάστρα σας. Κρατήστε την αναπνοή για λίγο κάτω απ’ το νερό και απολαύστε τη μαγεία της υγρής σιωπής του βυθού, εκεί κάτω όπου κατοικούν τα μυστικά των ανθρώπων. Βάλτε στην παγωνιέρα μαζί με το καρπούζι και το ροδάκινο και λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα αγόρι σας. Σιγοτραγουδήστε και τεμπελιάστε όσο σας κάνει κέφι. Αρκετά δουλέψατε, ώρα για διακοπές. Και να θυμάστε, διακοπές είναι όπου είμαστε ελεύθεροι!

  Domenica~
  http://www.gooutlimassol.com
  under Articles
  COFFEE-TALK

Leave a Reply

Your email address will not be published.