Coffee-Talks.com

My little corner on the internet

   Aug 09

Όταν ο Γκλάμουρ γνώρισε τον Φάσινεητινγκ!

facinatingΜια φορά και ένα καιρό, κατέβηκε επίσκεψη στη γη ένας εξωγήινος ο Γκλάμουρ. Στόχος και αποστολή του, να ανακαλύψει το μεγαλύτερο θησαυρό στη γη. Η όψη του Γκλάμουρ θα τρόμαζε τους ανθρώπους, έτσι πήρε τη μορφή ενός πολύ γοητευτικού άντρα, καλοντυμένου και ελκυστικού. Άρχισε έτσι να περιφέρεται παντού στη γη, χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα μέσα, έτσι ώστε να μάθει όσα μπορούσε περισσότερα για τους ανθρώπους. Πήγε σε όλες τις χώρες και σε απάτητα μέρη ακόμα, εκεί που δεν βρέθηκε ποτέ κανείς. Είδε πολιτισμούς και κουλτούρες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και γνώρισε από τους πιο όμορφους, μέχρι και τους πιο άσχημους ανθρώπους. Είδε και έμαθε πως όλα λειτουργούν στον ανθρώπινο αυτό πλανήτη και πως η μεγαλύτερη δύναμη ήταν το χρήμα, το χρυσάφι και κάθε άλλος ακριβός και σπάνιος λίθος. Κατέγραψε όλες τις ανθρώπινες συμπεριφορές και έμεινε άναυδος μπροστά στο θαύμα της γέννησης. Αφού πλέον ένιωθε πως είχε καλύψει όλα τα κεφάλαια, ετοιμάστηκε να φύγει.

Το τελευταίο του βράδυ στη γη, αποφάσισε πως ήθελε να το περάσει μόνος κάνοντας βόλτες στην πόλη. Ξαφνικά εκεί που βόλταρε ανενόχλητος, είδε μπροστά του ένα γεροντάκο να κοιμάται μέσα σε ένα χάρτινο κασόνι. Πλησίασε τον γεροντάκο και τον σκούντησε ελαφρά στον ώμο.

– Ποιος, ποιος είναι? Φώναξε τρομαγμένος ο γεροντάκος.

– Είμαι ο Γκλάμουρ ο εξωγήινος. Γιατί κοιμάσαι στο κασόνι?

Ο γεροντάκος τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα εξερευνώντας τον με μισόκλειστα τα μάτια του και μετά ξέσπασε σε δυνατά γέλια.

– Ε αφού εσύ είσαι ο Γκλάμουρ, εγώ είμαι ο… ο Φάσινεητινγκ… χα χα το ακούσαμε κι αυτό. Και αφού ρωτάς, μάθε λοιπόν πως τα κασόνια είναι η αδυναμία μου, λατρεύω τα χάρτινα σπίτια…

– Ω εκπλήσσομαι, νόμισα ότι έμαθα τα πάντα για τους ανθρώπους… βλέπω όμως ότι υπάρχουν και είδη που αγαπούν τα χάρτινα σπίτια!

– Από πού ξεφύτρωσες ομορφόπαιδο και τι κάνεις τέτοια ώρα σε τέτοιες γειτονιές?

– Είναι η τελευταία μου νύχτα στη γη και θέλησα να περπατήσω λίγο στη πόλη πριν φύγω. Έχω καταγράψει τα πάντα για τους ανθρώπους και τι είναι το πιο σημαντικό στη γη.

– Ναι ε? Για πες να ακούσω…

– Το χρήμα είναι το παν και τίποτα δεν κινείται χωρίς αυτό. Σχεδόν πάντοτε αλλοιώνει τους χαρακτήρες των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν ενοχλεί, αφού το πιο σημαντικό είναι να γίνετε όσο πιο ισχυροί το δυνατόν. Το χρήμα, το χρυσάφι και οποιοσδήποτε άλλος πολύτιμος λίθος και υλικό αγαθό σας κάνει δυνατούς. Υπάρχουν πανέμορφες χώρες στη γη με πλούσιους ανθρώπους, αλλά και πολύ άσχημες με πολύ φτωχούς ανθρώπους. Οι πλούσιοι προτιμούν να φυλάνε το πλούτο τους έστω κι αν τους περισσεύει, αλλά δεν τον δίνουν ποτέ στους φτωχούς. Και αν το κάνουν ζητούν πάντα τόκο. Η αλήθεια όμως δεν γνώρισα ποτέ κανέναν που να του αρέσει να κοιμάται σε χάρτινο σπίτι.

– Χμμμ να που γνώρισες απόψε τον Φάσινεητινγκ και έτσι θα μάθεις πως ο αληθινός πλούτος δεν είναι το χρήμα…

– Δεν είναι?

– Αν ήταν τότε θα είχε γεμίσει η γη με ευτυχισμένους ανθρώπους φίλε… Μάθε λοιπόν πως ο μεγαλύτερος πλούτος στη γη είναι η αγάπη, κάτι που δεν φαίνεται, που δεν μπορείς να δεις, αλλά που δυναμώνει τους ανθρώπους όσο τίποτα άλλο στο κόσμο, σε ολάκερο το σύμπαν. Μάθε ακόμα αγαπητέ μου Γκλάμουρ, πως η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο είναι η χώρα της αγάπης και του έρωτα. Ξέρεις τι κάνει στους ανθρώπους ο έρωτας?

– Ναι ξέρω, είναι πολύ σοβαρή ασθένεια, επηρεάζει το μυαλό, την όραση, τους κτύπους της καρδιάς και την κρίση. Για τον έρωτα οι άνθρωποι κάνουν τα πιο τρελά και παλαβά πράγματα. Το παράξενο είναι πως αυτό τους κάνει ευτυχισμένους. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση και ακόμη ερευνάται το θέμα. Είναι βλακώδες η συμπεριφορά των ανθρώπων που ερωτεύονται και έχουν συχνά ηλίθια όψη και βλέμμα. Ακόμη και πανέξυπνοι, ισχυροί άνθρωποι όταν ερωτευτούν χάνουν μεγάλο μέρος της εξυπνάδας τους. Μεγαλοεπιχειρηματίες γράφουν ποιήματα σαν έφηβοι και χορεύουν στο δρόμο σαν παιδιά. Δεν βρέθηκε καμία θεραπεία για την ασθένεια αυτή και μαστίζει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Επίσης το ενδιαφέρον είναι ότι οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ερωτευτεί ή για να αντιληφθεί το κατά πόσον κάποιος είναι ελκυστικός ή όχι. Υποστηρίζουν επίσης ότι το αν θα ερωτευτούνε κάποιον κεραυνοβόλα εξαρτάται από την ψυχολογική τους κατάσταση σε κάθε δεδομένη στιγμή, καθώς κάποιες φορές ακόμα και τα πιο υπέροχα μάτια μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, αν δεν είσαστε στην κατάλληλη διάθεση. Σε κάθε περίπτωση ο κεραυνοβόλος έρωτας με την πρώτη ματιά, είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα, που οι περισσότεροι αδυνατούν να συγκρατήσουν. Είτε ονομάζεται έλξη, είτε ξελόγιασμα, είτε ξεμυάλισμα, αυτή η κατάσταση είναι σαφώς μια εξαίρεση και δεν μπορεί, λογικά, να συμβαίνει συνέχεια. Ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να συμβεί, πάντως, οπουδήποτε. Στο μετρό, στο δρόμο, στο ίδιο δωμάτιο, γνωρίζοντας κάποιον σε μια φιλική συνάθροιση. Οι άνθρωποι που έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα το περιγράφουν σαν κάτι πολύ όμορφο και ζεστό: όταν οι ματιές συναντήθηκαν, ήξεραν ότι είχαν γνωρίσει τον άνθρωπο των ονείρων τους. Στον έρωτα δε μένεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά βλέπεις και στοιχεία που δεν είναι ορατά σε άλλους. Ο έρωτας είναι μια χημεία περίεργου είδους – ξέρεις με βεβαιότητα πράγματα χωρίς όμως να μπορείς να τα αποδείξεις. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι εξίσου πλασματικός με κάθε άλλο είδος έρωτα. Τα συννεφάκια, το χάσιμο του μυαλού, η αφηρημάδα, η απροσδιόριστη χαρά ή μελαγχολία είναι επίσης βασικά συμπτώματα ενός έρωτα που είναι διαφορετικός και ίσως πιο βαρύς και βαθύς από όσο θα περίμενε κανείς. Λένε ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι συναίσθημα μοναδικό και αξέχαστο για όποιον το έχει ζήσει!

– Γουάου, καλά διαβασμένο σε βρίσκω… λίγο κουφά μου ακούγονται με τον τρόπο που τα λες, αλλά η αλήθεια είναι…. Ναι όλα όσα λες αλήθεια είναι…Η καλύτερη ασθένεια στη γη φίλεεεεεε… χε χε… ο έρωτας είναι τυφλός Γκλαμουρίνο μου, κατά τυφλός… Και αυτός που ερωτεύεται δεν τον νικά τίποτα και κανείς. Και κάνει τα πάντα για να είναι με το ταίρι του γιατί έτσι είναι η αγάπη. Φτάνει να αγαπιούνται δυο, ο ένας τον άλλον και όχι μόνο ο ένας μόνος του. Αυτή η συνταγή δεν πετυχαίνει σε καμία περίπτωση. Πάντως φίλε έτσι ομορφόπαιδο που είσαι θα μπορούσαν να σε ερωτευτούν πολλά θηλυκά στη γη… Χε χε χε

– Ναι το έχω διαπιστώσει, αλλά δεν έχω πρόσβαση σε κανένα ανθρώπινο συναίσθημα. Είμαι προγραμματισμένος για να καταγράφω τα πάντα χωρίς να λαμβάνω μέρος σε αυτά.

– Ε κρίμα το κάλλος σου τότε.. πάνε τα παξιμάδια εκεί που δεν υπάρχουν δόντια… Αν είχα το κάλλος σου αχ και να το ‘χα….

– Μπορώ αν θες να σε κάνω όμορφο σαν εμένα αλλά γιατί θες να γίνεις σαν εμένα?

– Γιατί η ομορφιά είναι ένας άλλος μεγάλος πλούτος πάνω στη γη… και η εσωτερική αλλά και η εξωτερική. Αν τις έχεις και τις δυο, τότε είσαι βασιλιάς! Πολλές φορές οι άνθρωποι κοιτάνε μόνο την εξωτερική ομορφιά αφού η άλλη δεν φαίνεται… Κατάλαβες Γκλάμουρ?

– Καταγράφω όλα όσα λες και τα επεξεργάζομαι, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόση σημασία η εσωτερική ομορφιά, αφού δεν φαίνεται.

– Φαίνεται, πως δεν φαίνεται αλλά μόνο στα μάτια εκείνου που τη βλέπει. Όπως και η καλοσύνη, ένας άλλος μεγάλος θησαυρός στη γη!

– Η καλοσύνη? Μα πως μου έχουν διαφύγει όλα αυτά που λες Φάσινεητινγκ. Πως είναι η καλοσύνη και που την βρίσκει κανείς?

– Χμμμμ η καλοσύνη φίλε είναι η χαρά να δίνεις χωρίς αντάλλαγμα… χωρίς κέρδος. Η καλοσύνη είναι σπάνια ομορφιά και λάμπει εκατό φορές περισσότερο από όλα τα διαμάντια και το χρυσάφι της γης. Κάποτε υπάρχει σαν θείο χάρισμα και άλλοτε ο άνθρωπος μπορεί να την συναντήσει και να γίνει μαθητής της. Όταν πια δεν θα χρειάζεται να είναι τέλειος, θα μπορεί να είναι καλός, καλοσυνάτος. Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια.

– Μα δεν υπάρχουν λίθοι με αυτά τα ονόματα στα οποία αναφέρεσαι.

– Άκου να δεις φίλε, μπορεί να έβαλες την ωραιότερη ανθρώπινη μάσκα του ομορφόπαιδου και να έκανες εδώ πέρα την δουλειά σου αλλά αν δεν μπορέσεις να αποχτήσεις ανθρώπινη καρδιά, ποτέ δεν θα ξέρεις τους αληθινούς θησαυρούς της γης. Άδικα έκανες το ταξίδι Γκλαμουρένιε και λάθος πληροφορίες θα πάρεις στα Γκλαμουράκια σου χε χε χε

Ο Γκλάμουρ έμεινε να τον κοιτά με χιλιάδες ερωτηματικά στο βλέμμα.

– Θα ήθελες να κάνουμε ανταλλαγή? Θα σου χαρίσω την εμφάνιση μου και ότι άλλο θες, με αντάλλαγμα την ανθρώπινη καρδιά σου.

– Και το κασόνι μου? Χε χε χε

– Όλα!

Ο Φάσινεητινγκ κοίταξε με σοβαρότητα αυτή τη φορά τα ολογάλανα μάτια του Γκλάμουρ.

– Κοίτα να δεις που σοβαρομιλάει … Α ρε φίλε… όσο κι αν ζηλεύω το κάλλος σου και όλα όσα μπορείς να μου χαρίσεις, την καρδιά μου δεν μπορώ να στην χαρίσω, αφού και εγώ δεν την έχω πια… την έχασα πριν πολλά χρόνια όταν την χάρισα στη βασίλισσα του έρωτα… την δικιά μου βασίλισσα…την έχασα παντοτινά…

– Την έχασες? Πως? Πού?

– Η ασθένεια που λέγαμε, ο έρωτας… κτύπησε και μένα… κάποτε πριν χρόνια… μόνο που κτύπησε μόνο εμένα… εκείνη ήθελε τον άλλο πλούτο, εκείνο που νόμισες στην αρχή πως βασιλεύει τη γη… τα πήρε όλα και τα λεφτά και τη καρδιά μου και έφυγε … και από τότε ζω στο χάρτινο μου κόσμο, με την χάρτινη καρδιά μου… Αλλά φίλε… χαλάλι ο έρωτας χαλάλι να μου την κάψει τη καρδιά… τώρα ξέρω τη γλύκα της ζωής κι θα φύγω μια μέρα από δω τούτο τον κόσμο πληγωμένος, αλλά άξιζε το κόπο φίλε. Άντε δίνε του τώρα, ότι ήτανε να μάθεις το έμαθες. Έλα ξανά στη γη με ανθρώπινη καρδιά και τότε θα γνωρίσεις τους αληθινούς της θησαυρούς. Και αν θες την αλήθεια να μάθεις από τους ανθρώπους, την επόμενη φορά φόρεσε λιγότερο όμορφο πρόσωπο, με άπλετη ομορφιά γέμισε τη καρδιά σου. Όποιος την δει και σ’ αγαπήσει για αυτό, θα είναι παντοτινά δικός σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θησαυρός στη γη από το να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ολοκληρωτικά. Τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται…

Domenica~

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Comments

 1. Efi Panagiotou says:

  true!!!

 2. Kyriaki Fasouliotou says:

  aniati arrwstia mas mastizei domenika mou!!!!glamourati kai flogeri mas kaiei!!!!!!

 3. Mary Anastasiou Philippou says:

  to diavasa exei plaka . bravo !!!!!

 4. ALKYONI says:

  Ενιωσα υπέροχα διαβάζωντας το αρθρο σου έχει μεγάλο μύνημα για την αγάπη και οχι μόνο είσαι πολύ καλή στο γράψιμο μράβο φιλενάδα βάζεις την ψυχή σου και αυτό είναι υπερωχο???

  ….μάτια μου, εχεις φώς… όλα τα εχεις μαναμου τράβα μποστά και μην ανυσηχείς ολα θα γίνουν με επημονη και υπομονή . Φιλιά στον Τζιμακο μου μαζι με ολη μου την αγάπη σαγαπώ πολύ πολυ η μανα σου. ΣΙΓΟΥ ΝΤΑΡΛΗ.

  • Domenica says:

   Kyria Anna mou mama mou heheheheh…. thysavre mou…. poso mou lipis NTARLING MOU hahahhahahha xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 5. Ceca Varda says:

  Enjoyed

 6. Eleni- Neyla says:

  Η πρώτη και φανατική λάτρης των παραμυθιών σου φιλενάδα μου το ξέρεις είμαι εγώ! Η συλλογή αυτή είναι special edition και είμαι περίφανη που υπάρχουν σε ένα υπέροχο φαιλ στην κατοχή μου μέσα στο οποιο εννοείται θα τοποθετηθούν πάραυτα και το παρόν και το προηγούμενο! Αχ φιλενάδα μου το γράψιμο σου πραγματικά είναι απόλαυση.Διάβασα και τα δύο τουλάχιστον 2 φορές! Ο πύχης ανεβαίνει και νομίζω η εμπνευση ξεσαλώνει στο υπέροχο μυαλουδακι σου γιατί διαβάζοντας τον Γκλάμουρ και τον Φασινέιτινγκ…εκπληκτικός ο τίτλος …απόλαυσα τον συνδιασμό σοφίας, έκανα στο μυαλό μου την εικόνα του γεροντάκου να μιλά στον Γκλάμουρ και τον φαντάστηκα πως θα ήταν και τον τρόπο που θα μιλούσε και γέλασα πολύ με τις ατάκες του γεροντάκου. Το θέμα συζήτησης που έβαλες να έχουν μεταξύ τους παντοτινό και διαχρονικό …η λεπτή εκείνη γραμμή που διαχωρίζει τον υλικό και εξωτερικό πλούτο από τιν εσωτερική ομορφιά την αγάπη και την καλοσύνη που δεν προσφέρονται σε γκλάμουρ και φαντεζύ περιτύλιγμα αλλά αμα το ανοίξεις το κουτί μέσα υπάρχουν διαμάντια και ρουμπίνια. Όσο για το κομμάτι του έρωτα την σοβαρή αρρώστια που προσβάλλει και επηρεάζει το μυαλο και την οραση και την καρδιά…ευελπιστώ ότι θα την κολλήσω σύντομα γιατί τέτοια αρρώστια είναι γλυκιά και ανεπανάληπτη φτάνει εννοείται να την κολλάς με ένα φιλή και να χτυπά κατευθείαν στην καρδιά και ας μην γιάνω ποτέ χαχαχαχα;)””” Έλα ξανά στη γη με ανθρώπινη καρδιά και τότε θα γνωρίσεις τους αληθινούς της θησαυρούς. Και αν θες την αλήθεια να μάθεις από τους ανθρώπους, την επόμενη φορά φόρεσε λιγότερο όμορφο πρόσωπο, με άπλετη ομορφιά γέμισε τη καρδιά σου. Όποιος την δει και σ’ αγαπήσει για αυτό, θα είναι παντοτινά δικός σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θησαυρός στη γη από το να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ολοκληρωτικά. Τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται…””” !!! Σε αγαπώ φίλη μου καλή ! Συνέχισε να γράφεις όλο και πιο υπέροχα ! χχχχ

  • Domenica says:

   *big huge smile* poso herome pou sou aresoun!!! Agapimeni mou fili sou efhome SYNTOMOS na proslifthis apo afti tin asthenia tou EROTA k na min gianis pote k na se taizi ta farmaka sou o LOVER sou o agapimeno sou vira agapi tze siropia tze na eisai panta kryologimeni tou EROTA!!!! hahahah…. se agapo poly…. you are my payment to my writing efforts. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 7. Vorniotaki Maria says:

  Απο τα αποσπασματα…..φαινεσε ενας ανθρωπος ολο αγαπη και αυτο στις μερες μασ σπανιζει!!!!!!!!

  • Domenica says:

   Maria mou oi lexois ftohes na sou ekfraso ti doro itan i gnorimia mas gia mena! To sympan, o Theos se estile…. pragmatika… ti stigmi pou hriazomoun voithia!!!! Sou efhome ta kalytera, TA PIO KALA na ta ehis syntoma aggalia!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.